Magyarok a legjobbak közt a világ egyik legnagyobb kick-box viadalán

Magyarok a legjobbak közt a világ egyik legnagyobb kick-box viadalán

2014. 06. 19.
Megosztás

Az egyik legjelentősebb megmérettetésnek mondható, az Irish Open után a kontinens második, a júliusi US Open mögött a harmadik legnagyobb világversenyének számító Bestfighteren jelentős sikereket értek el a hazai kick-boxosok Olaszországban. Három kupából kettőt a csepeliek hoztak el.

A 19. alkalommal rendezett világkupán 28 ország közel 2100 harcosa állt kötelek köz, köztük a Király István által vezetett Csepel Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia versenyzői.

A csapatküzdelmek során, az osztrákokkal finálézva, immáron ötödik alkalommal került a csepeli kick-boxosok kezébe a legnagyobb presztízsű kupa. A győztes csapat tagjai: Kondár Anna, Nagy Henrietta, Gömbös László, Jároszkievicz Krisztián, Mórádi Zsolt és Veres Richárd.

Az egyéni súlycsoportos küzdelmek során a lányaink és fiaink tovább gyarapították a nemesfém kollekciójukat. A lehetségesen megszerezhető 8 aranyéremből csupán egy kategóriában nem sikerült megszerezni a győzelmet, így végül 7 arany- és 1 ezüstéremmel zártak a csepeliek. Ez a teljesítmény a súlycsoportonként átlagosan 32-es sorsolási táblából kiindulva, a harmadik legnagyobb világversenyen, a legrangosabb ellenfelekkel szemben, igazán grandiózus teljesítménynek számít.

Nagy presztízscsatát jelentett a Grand Champion győzelem kivívása. A küzdelmek sajátossága, hogy bárki elindulhat rajta és nincs súlycsoportbeli megkötés. A hatalmas, 128-as táblán végigverekedni magát a végső győzelem reményében, minden topversenyző álma.

Az ötszörös világbajnok Kondár Anna szépen menetelt át a mezőnyön, s végül a döntőben az olaszok legnagyobb sztárjával, Luisa Guilottival került szembe, valamint az olaszok felfokozott dühével, a bírók elkeseredésével, akik 3-4 pontot nem adtak meg Annának, aki így a hosszabbításban egy ponttal alulmaradt.

Férfiaknál a döntőt a világ két legjobbjának számító harcos vívta, akik történetesen csepeliek. Mórádi Zsolt és Gömbös László egy nagyon látványos és pazar gálaküzdelemmel köszönte meg a hatalmas nézőseregnek a bíztatást, ahol végül Mórádi emelhette magasba a trófeát. A Grand Champion küzdelmek során az ezüstérmet Gömbös, a bronzérmet pedig Veres Richárd szerezte meg.

"A magyar csapat, azaz a Király Team pointfighting kick-box dominanciája továbbra is élen jár, hiszen a három legértékesebb kupa közül kettőt a csepeliek hoztak el. Ez világra szóló, szenzációs eredménynek számít! Sportolóink ismét megmutatták, hogy van helyük a világelitben! A magyar versenyzők kimagasló teljesítménye optimizmusra ad okot az esztendő egyik legjelentősebb viadala, az US Open előtt, melyre júliusban, a floridai Orlandóban kerül sor" - mondta dr. Leyrer Richárd, a hazai szövetség elnöke, a MOB alelnöke.

(kiralyteam.hu - MOB)