Bronzéremért utaznak a magyarok a vietnámi lábtoll-labda vébére

Bronzéremért utaznak a magyarok a vietnámi lábtoll-labda vébére

2013. 08. 29.
Megosztás

Érmes reményekkel, legjobb európai nemzetként utazik a magyar lábtoll-labda válogatott Vietnámba, a sportág 7. alkalommal kiírt világbajnokságára. A versenyzői csapatot négy magyar klub versenyzői alkotják.

Szeptember 1-től szeptember 5-ig Vietnám déli részén, a Ho Shi Minh Citytől 150 kilométerre lévő Chao Lanh városában, Dong Thap tartomány székhelyén rendezik a lábtoll-labdázók hetedik világbajnokságát.

Kézér Zsolt játékvezetőként utazik a vb-re. A csapattal tart Veres Pál, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke és Fehér János főtitkár is, akik szeptember 3-án a vb helyszínén a Nemzetközi Lábtoll-labda Szövetség (ISF) közgyűlésén vesznek részt.

A magyar delegáció Isztambul érintésével repül Ho Shi Minh Citybe. Onnan háromórás buszozással érkezik majd a Mekong-deltájában lévő egzotikus versenyhelyszínre.

"A válogató versenyek eredményeként négy egyesület versenyzői szereztek jogot a vb részvételre. A férfi hármast a Borjád SE versenyzői: Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán, Pop Valentin és Wágner Gábor játsszák. Férfi párosban Himmer János és Kleics Dávid szerzett duplázási lehetőséget. Egyéniben Tóth Gábor (Újszászi VVSE) készül éremszerzésre. A nőknél hármasban Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett, női párosban Kapás Ágnes és Vágó Henriett (mind Újszászi VVSE) lépnek pályára. Női egyéniben Mile Alexandra (Cserszegtomaji SK) igyekszik majd felvenni a versenyt az ázsiaiakkal. A vegyes párosban Tóth Gábor, Kapás Ágnes (Újszászi VVSE) szeretné megismételni a legutóbbi világbajnokságon elért harmadik helyezését. A Vietnámban nemzeti sportnak számító lábtoll-labdázásban várhatóan a hazaiak és a kínaiak osztoznak majd a világbajnoki címeken. Magyarország legjobb európaiként a bronzérmekért küzdhet majd Hongkong, Makaó és Szingapúr csapataival" - tájékoztatott Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség főtitkára.