Magyarország 4. helyen végzett az éremversenyben a Tájékozódási Futó Egyetemi VB-n

Magyarország 4. helyen végzett az éremversenyben a Tájékozódási Futó Egyetemi VB-n

2012. 07. 10.
Megosztás

A középtávú verseny terepén rendezték a zárószámot, a váltót az idei Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságon Alicante-ban.

Női csapatunk a hetedik helyen, férfi csapatunk a nyolcadik helyen végzett. Az éremversenyben végül az abszolút kiemelkedő svájciak, a végére megtáltosodó svédek és a jól szereplő csehek mögött a negyedik helyet szereztük meg Lenkei Zsolt középtávon szerzett ezüstérmével.

A nőknél a svédek sima győzelmet arattak a rosszul felálló (kettes váltójuk végzett előrébb) svájciak előtt, míg a harmadik helyet meglepetésre a hazaiak szerezték meg az előzetesen aranyra is esélyes csehek előtt. Gyurkó Fanni a 13. helyen hozta a váltót 5:02 hátránnyal, Péley Dorottya nagy futással (a második futók között a harmadik legjobb idővel) feljött a 7. helyre, Zsigmond Száva pedig megtartotta ezt a helyet.

A svájciak a férfiaknál is eltaktikázták magukat az összeállítással, de itt jól jöttek ki belőle, ugyanis a második váltójuk megnyerte a versenyt. Ha szűken is, de 18 másodperccel megelőzték a svédeket (szintén kettes váltó), míg a bronz a norvégoké lett, akiknek meglepetésre ez lett az egyetlen érmük az egész héten. Kovács Ádám (a képen) az ötödik helyen érkezett 50 másodperc hátránnyal, Kerényi Máté a nyolcadikként jött 4:40 hátránnyal, és Lenkei Zsolt szoros versenyben többekkel pozíciót váltva megtartotta ugyanezt a helyezést.

Az éremtáblázaton végül az abszolút kiemelkedő svájciak (5-4-1), a végére megtáltosodó svédek (2-2-0) és a jól szereplő csehek (1-1-4) mögött a negyedik helyen végeztünk Lenkei Zsolt ezüstérmével.

(Forrás: mtfsz.hu/)