Torna-vb Belgiumban

Magyarország négy kvótával zárta az antwerpeni világbajnokságot

2023. 10. 08.
Megosztás

Az antwerpeni torna világbajnokság szerenkénti döntői után a nemzetközi szövetség (FIE) nyilvánoságra hozta a szerkvótákat. Ezek alapján ugrásban Bácskay Sára is kvótát kapott a játékokra.

Torna ob Budapesten
MTI, Koszticsák Szilárd

A FIG vasárnap este megerősítette a magyarok várakozásait, így Mészáros Krisztofer, Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge, valamint további egy magyar tornásznő már biztosan részt vehet a 2024-es ötkarikás játékokon.

"Összességében elégedettek lehetünk, igaz, mind a férfiaknál, mind a nőknél a csapatkvóta megszerzése is tervben volt. A nőknél Kovács Zsófia sérülésével meggyengültünk, a férfiaknál pedig a nyújtón elcsúszott az egész. A fiúk további indulási jogot szerezhetnek még jövőre a világkupákon és az Eb-n" - idézte a hazai szövetség hírlevele a csapatvezető Altorjai Sándort.

Bácskay Csenge szombaton mindössze 40 perccel a döntő előtt tudta meg, hogy visszalépés miatt részt vehet a világbajnokság női ugródöntőjében, melyben a nyolcadik helyen zárt. Mivel az ugrás kilenc fős fináléjában csak neki nem volt még egyéni összetettben vagy csapatban kvótája, így ő kapta meg a szerkvótát.

Ezzel a Team Hungary párizsi indulóinak létszáma 56 főre emelkedett.