20240409 009 MOB OQS

Május 27-ig lehet sajtóakkreditációt kérni az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomására

2024. 04. 19.
Megosztás

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a budapesti Olimpiai Kvalifikációs Sorozat magyar szervezőbizottsága örömmel jelenti be, hogy elkezdődött az akkreditáció az OQS budapesti eseményére – az akkreditáció április 19-től május 27-ig tart. Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat második állomását Budapesten, június 20. és 23. között a Ludovika Campuson rendezik meg. Kérjük, hogy az eseményre akkreditációt igénylő médiumok az alábbiaknak megfelelően nyújtsák be kérelmüket.

Általános információk

Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat, amely az Olympic Agenda 2020+5 egyik kulcsfontosságú projektje, a BMX freestyle, breaking, gördeszka és sportmászás legjobb sportolóit hozza össze egy városi parkban. Az olimpiai játékokat megelőzően egy két fordulóból álló sorozaton dől el, mely sportolók szereznek kvalifikációt a 2024-es párizsi olimpiára.

Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat második állomását Budapesten, június 20. és 23. között a Ludovika Campuson rendezik meg.

Akkreditáció

A budapesti eseményről tudósítani kívánó sajtómunkatársaknak a regisztrációs portálon keresztül kell benyújtaniuk akkreditációs kérelmüket.

- Újságírók, fotósok és nem médiajog-tulajdonosok

- Médiajog-tulajdonosok

Az akkreditációs időszak április 19-től május 27-ig tart (11:59 CEST).

A regisztráció nyitott a média-jogtulajdonosok és a nem médiajog-tulajdonosok, az írott sajtó és a fotósok, valamint a nemzetközi szövetségek (IF) és a nemzeti szövetségek (NF) kiadványainak és/vagy weboldalainak dolgozó tudósítók és fotósok számára.

Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozathoz kapcsolódó sajtóhozzáférési szabályzat itt érhető el.

Vízumok és beutazás

Mivel az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat akkreditációs kártyái nem helyettesítik a vízumot, és azokat az esemény előtt nem küldik ki, minden akkreditált személy felelőssége, hogy meggyőződjön arról, rendelkezik-e a Magyarországra való beutazáshoz szükséges dokumentumokkal.

Szállás

A kijelölt médiahotelekre vonatkozó információk hamarosan elérhetőek lesznek. Minden hivatalos szálláshelyre külön transzferszolgáltatást biztosít a szervező. Az akkreditált médiumok május 19-ig a regisztrációs rendszeren keresztül adhatják le foglalási igényeiket.

Közlekedés

Az akkreditált médiumok képviselői a repülőtér és a kijelölt szállodák között közlekedő Budapest 2024 Olimpiai Kvalifikációs Sorozat megjelölésű járművek közlekedési szolgáltatásait vehetik igénybe.

A helyi szervezők által üzemeltetett buszjárat egy közös buszjárat lesz, amely a Ludovika Campus parkját és a hivatalos szálláshelyeket köti össze.

Médiaszolgáltatások és -létesítmények

A médiaközpont a Ludovika Campus parkjában található, a versenyek helyszínén.

A médiaközpont június 18. és 23. között tart nyitva.

A városi parkban elérhetőek egyéb média-létesítmények: mixed zone, valamint kamera- és fotós állások.

További információk

Itt találja a részletes médiatájékoztatót, amely az akkreditációval, vízumokkal, szállással, közlekedéssel, médiaszolgáltatásokkal és -lehetőségekkel, az esemény programjával, az Olimpiai Információs Szolgálattal, valamint a legfontosabb partnerekkel és erőforrásokkal kapcsolatos további információkat tartalmaz.