Martin Fourcade győzelemmel kezdte az idényt

Martin Fourcade győzelemmel kezdte az idényt

2012. 11. 29.
Megosztás

A svédországi Östersundban a férfiak 20 km-es versenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata.

A győzelmet a francia Martin Fourcade szerezte meg az osztrák Dominik Landertinger és a német Erik Lesser előtt. A magyar Gombos Károly a 100. lett.

Az első lövészetet követően még a norvég Emil Hegle Svendsen állt a legjobban, ám ő a második lövészetnél kettőt is rontott, így ott már a francia Alexis Boeuf volt az élen, de rajta kívül még tizenkilenc hibátlan versenyző szerepelt a mezőnyben.
Ebből azonban a harmadik sorozatra már csak kilencen maradtak – itt a német Erik Lesser vezetett –, az egész versenyt hibátlanul pedig mindössze hárman tudták teljesíteni, köztük az egyik éppen a német volt. Azonban győzni nem tudott, mert sífutásban elmaradt az összetett vk-címvédője, a mindössze egyszer rontó francia Martin Fourcade és az osztrák Dominik Landertinger mögött, s végül a harmadik lett a mezőnyben legjobban futó, de a második sorozatában kettőt hibázó Svendsen előtt.

A versenyen elindult a magyar Gombos Károly is, aki az első három sorozatában egyet-egyet rontott, a negyedikben pedig kettőt, így öt hibával végül a 100. helyen zárt a százhárom tagú mezőnyben.

SÍLÖVŐ-VK, ÖSTERSUND (SVÉDORSZÁG) FÉRFI 20 KM-ES VERSENY
1. Martin Fourcade (francia) 50:44.7 (1), 2. Dominik Landertinger (osztrák) +12.3 (1), 3. Erik Lesser (német) +21.7 (0),...100. Gombos Károly (magyar) +12:44.2 (3)

(Forrás: NSO)