Márton Anna Universiade-győztes női kardban

Márton Anna Universiade-győztes női kardban

2017. 08. 22.
Megosztás


A 2015-ben világbajnoki bronz-, tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes Márton Anna nyerte a női kard egyéni versenyt a tajvani Universiadén. A vívók már négy érmet, köztük három aranyat gyűjtöttek Tajpejben.

A riói olimpikon vívónőnek a 64-es főtábla első fordulójában még nem kellett pástra lépnie, majd a második körben 15-2-re verte az amerikai Violet Michelt, a nyolcaddöntőben 15-11-re a fehérorosz Darja Andrejevát, a negyeddöntőben pedig 15-6-ra a japán Takasima Riszát. A fináléért egy újabb japán kardozóval küzdött meg, de Emura Miszaki sem okozott gondot neki, 15-8-cal lépett tovább. Végül a döntőben a dél-koreai Hvang Szeo Na ellen 15-12-re nyert.

Női kardban Záhonyi Petra 22., Mikulik Júlia 25., Katona Renáta pedig 46. lett. Férfi tőrben Dósa Dániel a 17., Németh András a 30., Balogh Boldizsár a 39., Hári Máté pedig az 53. helyen végzett.

A vívók eddig már négy érmet nyertek az Universiadén. Előzőleg Szatmári András győzött férfi kardban, majd Kreiss Fanni női tőrben, míg Bányai Zsombor második lett férfi párbajtőrben.

Az egyéni versenyek ezzel véget értek, szerdán a férfi kardozók és a női párbajtőrözők csapatversenyével folytatódik az Universiade.

Az előző Universiadén 2 arany- és 3 bronzérmet nyert a magyar küldöttség. Az eddig megszerzett 3 arany- és 1 ezüstéremmel, az aranyak számában már túlszárnyaltuk a legutóbbi Universiade eredményét.

(MOB)