Második ciklusát kezdheti az ASOIF elnöke

Második ciklusát kezdheti az ASOIF elnöke

2016. 04. 05.
Megosztás

Minden bizonnyal Francesco Ricci Bitti marad a nyári olimpiai sportágak nemzetközi szervezeteit tömörítő szövetség (ASOIF) elnöke, jelentették be kedden Lausanne-ban.

A 74 esztendős olasz sportdiplomata az egyetlen jelölt az április 19-én, Svájcban tartandó elnökválasztáson. Ricci Bitti 2013 óta tölti be az ASOIF elnöki tisztségét, a svájci Denis Oswaldot váltotta, aki korábban 13 évig volt a szervezet első embere.

Ricci Bitti a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) örökös tiszteletbeli elnöke, korábban a szervezet elnöke volt 1999 és 2015 között. Tavalyi távozása után az amerikai David Haggerty váltotta. Bitti tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) riói és a tokiói olimpia koordinációs bizottságának, illetve a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) végrehajtó bizottságának is. 2006 és 2012 között NOB-tag volt.

Az ASOIF elnökét négyéves mandátummal választják meg a nyári olimpia évében, majd az új ciklus az ötkarikás játékokat követő esztendő január elsején kezdődik. Azonnali újraválasztásra kétszer van lehetőség.

Az ASOIF-nek jelenleg 28 tagja van.

(MOB, fotó: insidethegames.biz)