20230719 022 MARIBOR 2023 esku

Megérkezett a Team Hungary Mariborba, vasárnap este megnyitó

2023. 07. 22.
Megosztás

Megérkezett a Magyar Csapat több mint 100 fős küldöttsége Mariborba, a XVII. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál helyszínére.

A fiatal Team Hungary szombaton reggel indult Budapestről a szlovén településre, a több mint 100 fős delegáció négy autóbusszal utazott. A csapatiroda munkatársai már egy nappal előtte kiutaztak dél-nyugati szomszédaink második legnagyobb városába, hogy kellőképp előkészítsék a magyarok szálláshelyét, fogadását, és berendezzék a csapatirodát.

A magyar fiatalok a maribori sportolói faluban kollégiumi elhelyezést kaptak, a röplabdások a közeli hegyoldalban laknak. Délután mindenki megkapta az akkreditációs kártyáját és a környezettel ismerkedett – igaz, szakadó esőben...

A versenyprogram vasárnap a teniszezők küzdelmeivel kezdődik. A megnyitóra vasárnap este fél 9-től kerül sor Mariborban, a magyar zászlót Jackl Vivien úszó és Gazsó Péter kézilabdázó viszi.

A XVII. nyári EYOF-ot 2023. július 23. és 29. között rendezik. Mariborban egy héten át 48 nemzet több mint 2400 sportolója versenyez 11 sportágban/szakágban, összesen 122 versenyszámban hirdetnek bajnokot. A Dráva-parti településen atlétika, judo, kézilabda, 3x3-as kosárlabda (a nagypályás változat helyett), mountain bike (új sportág), országúti kerékpár, tenisz, torna, úszás, gördeszka (új sportág) és röplabda kerül a programba. Az eseményen Magyarországot 10 sportágban/szakágban 104 fiatal képviseli, delegációnk egyedül gördeszkában nem mérkőzik meg.

A 104 fős sportolói létszámunk egyben azt is jelenti, hogy a második legnépesebb magyar csapatot jegyezzük az EYOF-ok történetében, a hazai rendezésű, 2017-es győri – akkor 10 sportágban 152 sportoló – után. További érdekesség, hogy most először szerepel (női) röplabdacsapatunk úgy, hogy nem a rendező ország jogán vívta ki a lehetőséget.

Az eseménnyel kapcsolatos híreink, képeink és információink, a Magyar Csapat összetétele, eredményessége és programja a MOB honlapján ide kattintva található(ak).

A csapatkönyv pdf-formátumban innen letölthető.

A maribori EYOF honlapja: eyof-maribor.com

(MOB-Média)