Orvosi bizottsag

A Kettőskarrier-programot is áttekintette az orvosbizottság

2023. 10. 12.
Megosztás

Az aktuális olimpiai események mellett a MOB Kettőskarrier-programja, a szűrővizsgálatok és a biológiai útlevél is szerepelt a témák között a Magyar Olimpiai Bizottság Orvosi Bizottságának október 11-ei ülésén.

Dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója megköszönte az egészségügyi stábok nyári Európa Játékokon (Kis-Lengyelország, Krakkó) és a maribori Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon végzett munkáját, a szakszerű helytállást, a sokszor jelentős távolságok leküzdése melletti logisztikát. Mint elmondta, Tállay András és Toman József főorvosokkal, valamint kollégáikkal és a Sportkórházzal (OSEI) kiváló volt az előkészületek és az események ideje alatt is az együttműködés.

Az igazgató elmondta, hogy a MOB célja az egészségügyi eszközpark bővítése és fejlesztése, azok minél optimálisabb megosztása a sportolókkal.

A sportvezető bemutatta a MOB októberben induló Kettőskarrier-programját, kiemelve annak sporttudományos vonatkozásait, lehetőségeit. Mint példaként elmondta: a regeneráció és a rehabilitáció szorosan kapcsolódik az olimpiai csapat működéséhez is.

Dr. Tállay András az orvoskollégáknak, az egészségügyi csapat tagjainak mondott köszönetet a nyári közreműködésükért.

Tor Tamás, a MOB nemzetközi munkatársa tájékoztatást adott a közelmúlt nyári multisporteseményeiről és a jövő évi olimpiai eseményekről. Kitért arra, hogy január második felében a 2018-as téli olimpia helyszínein, Dél-Koreában rendezik a IV. Téli Ifjúsági Olimpiát, melyre várhatóan 30 magyar sportoló utazik ki.

A bizottság tagjai a szűrővizsgálatokról és a biológiai útlevélről is tárgyaltak.