Megérkezett Budapestre Patrick Hickey, az EOC elnöke

Megérkezett Budapestre Patrick Hickey, az EOC elnöke

2013. 03. 28.
Megosztás

Szerdán a kora esti órákban megérkezett Budapestre Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) elnöke, a NOB Végrehajtó Bizottságának tagja, az ANOC alelnöke (Nemzeti Olimpiai Bizottságok Világszövetsége), a Rio de Janeiró-i XXXI. Nyári Olimpiai Játékok NOB szemlebizottságának tagja, az Ír Olimpiai Bizottság elnöke, az Ír Judo Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke.


A magas rangú ír sportdiplomata a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Borkai Zsoltnak a meghívására látogat Budapestre, s két napon át folytat megbeszéléseket a MOB vezetőivel.

Patrick Hickey-t szálláshelyén köszöntötte Borkai Zsolt, a MOB elnöke, dr. Nagy Zsigmond a MOB nemzetközi igazgatója, továbbá Raffaele Pagnozzi, az EOC főtitkára.

Csütörtök délelőtt kezdődik a két napos tanácskozás, melynek keretében 13 órakor sajtótájékoztatót tartanak a MOB tanácstermében. A sajtótájékoztató témái az Európai Olimpiai Mozgalom, a 2017. évi győri EYOF, az európai sport és a birkózás jövője, valamint a 2015. évi Európai Játékok, Baku.

Az EOC elnöke a nap folyamán találkozik a hazánkban tartózkodó Marius Vizerrel, a Nemzetközi, és Sergey Soloveychikkal, az Európai Judo Szövetség elnökeivel is.

(Fotók: Kovács Anikó)