Megérkeztek a magyarok, a szlovák elnök nyitotta meg az olimpiai tábort

Megérkeztek a magyarok, a szlovák elnök nyitotta meg az olimpiai tábort

2014. 07. 21.
Megosztás

Vasárnap megérkezett a Magas-Tátrába a "kis" magyar küldöttség a Szlovák Olimpiai Akadémia nemzetközi ifjúsági táborába, ahol öt országot összesen 58 diák képvisel. Az esti megnyitón a Szlovák Olimpiai Bizottság elnöke, František Chmelár üdvözölte a jelenlévőket.

Az ötfős magyar küldöttséget a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, dr. Jakabházyné Mező Mária vezeti. A tábor központja Ótátrafüred (Horny Smokovec). A nemzetközi, hagyományos tábornak a Visegrádi Négyek országai - Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország - mellett ukrán résztvevői is vannak; a fiatalok 10-12 év közöttiek. Magyarországot két olimpiai iskola kisdiákjai képviselik. Az események egyik színhelye a szállásadó Grand Hotel Bellevue.

"Esős utunk volt, de szerencsésen megérkeztünk. Nagy élményt jelentett a magyar fiataloknak látni a szívélyes fogadtatást, a helyi tradíciókat. Este bemutatkozással kezdődtek a programok, emellett megtisztelő volt, hogy maga a szlovák elnök köszöntötte az 58 diákot és 15 felnőtt kísérőt. Változatos elméleti foglalkozások és izgalmas sportprogramok várnak ránk az elkövetkezendő napokban" - tájékoztatott dr. Jakabházyné Mező Mária.

A nemzetközi tábor magyar diákjai: Isztl Patrícia és Gulyás Lili (Csik Ferenc Iskola), valamint Kopcsik Patrik Zsolt és Bódy Botond (Csanádi Árpád Iskola).

(MOB/VF)