Friuli biatlon

Megérkeztünk az olaszországi EYOF-ra

2023. 01. 20.
Megosztás

Péntek estére megérkezett a teljes csapat az olaszországi Friuli Venezia Giulia tartományba, a XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. Szombaton edzések, este megnyitó, majd vasárnaptól 13 sportágban kezdődnek a versenyek 47 európai nemzet ifjúsági korú sportolói számára.

Az öreg kontinens legrangosabb téli utánpótlás multisporteseményén Magyarországot hat sportágban 21 fiatal képviseli. A versenyeket 12 helyszínen rendezik – a fesztivál amolyan főpróbája a 2026-os milánó-cortinai téli olimpiának. Mivel a sportágakat más-más alpesi településen bonyolítják le, ezért a sportolók nem egy központi sportolói faluban, hanem a versenyhelyszínekhez közel vannak elszállásolva.

IMG 7137

Az alpesi sízők ma érkező különítménye.

A magyar ifjúsági csapat Ausztrián, majd Tarvisión keresztül, buszokkal utazott pénteken napközben, estére pedig ki-ki elfoglalta a szállást, majd volt, akinek rövid átmozgatásra is adódott lehetősége.

IMG 7144

Megérkezett udinei szállására a gyorskorcsolya-válogatott.

A szombat az utolsó edzések, az alpesi akklimatizáció jegyében zajlik, majd este Triesztben rendezik a megnyitót, melyen 47 európai nemzet fiataljai vonulhatnak fel. A magyar zászlót a curlinges Nagy Lola Olimpia és a snowboardos Barabás Bálint fogja vinni.

Image00011

Célbaértek a snowboardosok is.

Vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók küzdelmeivel kezdődik a 28-ig tartó fesztivál, mely az udinei záróünnepéllyel fog befejeződni.

Image00004

Magyar zászló fogadta érkezéskor curlingeseinket.

A XVI. téli EYOF-on részt vevő magyar csapat:

alpesi sí: Bányai Attila Eberhard, Szabó-Szélyes Szilárd, Vass Dániel Bertalan, Harmati Virág Zsuzsanna, Kovács Blanka, Körtvélyessy Dóra, Szeghalmi Fanni

biatlon: Bozóki Laura, Szőllős Dániel

curling: Kárász Raul, Szilágyi Deli, Nagy Lola, Lauchsz Laura műkorcsolya: Zsembery Anna Katinka

rövidpályás gyorskorcsolya: Major Dominik Gergely, Jancsó Zalán, Szigeti Dóra, Haltrich Luca

snowboard: Szabó Marcell (alpin), Barabás Bálint Attila (cross), Tóth Lili Anna (cross)

(MOB-Média)