Megható pillanatok a FODISZ asztalitenisz-döntőn (videóval)

Megható pillanatok a FODISZ asztalitenisz-döntőn (videóval)

2014. 04. 02.
Megosztás

A megyei versenyekkel kezdődött és az országos döntővel ért véget a FODISZ 2013/14-es asztalitenisz diákolimpiai versenysorozata. Összesen 400 diák indult a versengésben, Gödöllőn pedig az 56 legügyesebb diák ragadta meg az asztaliteniszütőt a március 29-ei döntőben.

A megnyitón részt vett Vécsey László országgyűlési képviselő és Pánczél János, a KLIK gödöllői tankerületének igazgatója is, valamint beszédet mondott Szabó László, a FODISZ elnöke.

Az eseményen fiúk és lányok egyaránt asztalhoz álltak, mindkét nem két-két korcsoportban versengett (III-IV. és V-VI.). A legnagyobb izgalmakat a fiúk III-IV. korcsoportjának fináléja hozta, melyet Suki Béla és Balogh Krisztián vívtak.

A döntő felvételét az alábbi képre kattintva tekinthetik meg.

A FODISZ történetében először folyamatosan, a szövetség saját online csatornáján is nyomon követhető volt a rendezvény, így a szülők akár több száz kilométer távolságból is figyelhették, hogyan sportol gyermekük. Az online közvetítés felvételeit ide kattintva tekinthetik meg.

A dobogón végzett versenyzők az érmek mellett ezúttal egyéb ajándékokat is átvehettek. Vécsey László sportszereket, a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal pedig baseballsapkákat és a Pest megyei nevezetességeket tartalmazó képeskönyveket ajánlott fel a díjazottaknak. Díjakat Pusztaföldi Judit, a Halmozottan Sérültek Országos Érdekvédelmi Szövetségének elnöke és Toponáry Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke adtak át.

Tóth Krisztina, hétszeres Európa-bajnok asztaliteniszező, a FODISZ mentora, ugyan ezúttal nem tudott részt venni a versenyen, de felajánlotta saját sportcipőjét, melyet a III-IV. korcsoport lány győztese vihetett haza, a szintén általa küldött pólót pedig a verseny egyetlen Down-szindrómás résztvevője kapott meg.

A díjátadót az alábbi képre kattintva tekinthetik meg.

A verseny jegyzőkönyvét ide kattintva érhetik el.

(FODISZ)