Tizennégy fair play-díjat adott át a MOB

Meghosszabbította a MOB fair play bizottsága a jelölések határidejét

2017. 01. 03.
Megosztás


A Magyar Olimpiai Bizottság fair play bizottsága a 2016-os évre vonatkozó jelöléseket, javaslatokat - meghosszabbított határidővel - február 3-ig várja. Pályázni hat kategóriában lehet.

Pályázni fair play cselekedet, életműdíj, a fair play eszméjének népszerűsítése, fair play a szabadidősportban, a sport szolgálatában és fair play a művészetben kategóriában lehet.

„Idén is várjuk megtisztelő fair play javaslataikat a fenti kategóriákban. Cselekedet esetén elsősorban olyan jelöléseket kérünk, amikor sportoló, csapat, vagy sportvezető olyan fair play gesztust tett, ami a győzelmébe került, kerülhetett volna, vagy hatással volt eredményére. Kérjük, a szabadidősport kategóriába jelöljék a szervezett amatőr sporteseményen, vagy akár az iskolai testnevelés keretében történt fair play tetteket. A kiemelkedő edzői, sportvezetői és szervezői példákat a sport szolgálatában kategóriába javasolják. Amennyiben tudomásuk van a fair play elveit folyamatosan és példamutatóan szem előtt tartó életpályáról, vagy a fair play értékek népszerűsítése területén kiemelkedő tevékenységről, legyenek szívesek szintén jelezni nekünk. A jelöléseket előzetesen is köszönjük szépen!” – mondta dr. Kamuti Jenő, a MOB fair play bizottságának elnöke.

A bizottság kéri, a javaslatok tartalmazzák a fair play cselekedet rövid leírását. A bizottság a beérkező jelöléseket értékeli és a legérdemesebbeket díjazásban részesíti. A díjátadó ünnepségre 2017 tavaszán kerül sor.

A pályázatokat szíveskedjenek 2017 február 3-ig az alábbi címre eljuttatni:

Magyar Olimpiai Bizottság
Dr. Kamuti Jenő, a MOB Fair Play Bizottság elnöke
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 49-51.
Fax: +36 1 225-0522
e-mail: [email protected]

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)