Megjelent a Kétoldalú minden érem című Magyarock-dal

Megjelent a Kétoldalú minden érem című Magyarock-dal

2021. 01. 04.
Megosztás


Szakács Gergő, Diaz és Fura Csé legújabb dala a sportolói élet kihívásainak és sikereinek két oldaláról szól. A zenészek saját tapasztalataikat írták le a dalban, amely a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a Magyarock megbízásából készült.

„A Magyarock a Magyar Olimpiai Csapat márkája, ami a sportolók mellett egy szurkolói közösség kialakítására is fókuszál, mindezt modern köntösben, fiatalos hangvétellel. A dallal az olimpiai alapértékeket (kiválóság, barátság, tisztelet) szeretnénk bevezetni a köztudatba, mert hisszük, hogy ezek az elvek nem csak a sportolókhoz beszélnek. Olyan előadókat kerestünk, akikhez már alapból közel áll ez a szellemiség, és akik hitelesen tudják azt továbbadni" – foglalta össze a projekt célját a MOB csapata.„Sportrajongóként megtisztelő felkérés volt, hogy dolgozhattam a dalon. Én anno kézilabdáztam és atletizáltam, és a sportnak köszönhetem, hogy a mai napig csapatjátékos vagyok, csapatban dolgozom. Azt hiszem, sok hasonlóság van a sportélet és a zenészélet között – mindkettő rengeteg áldozattal és elhivatottsággal jár. Számos buktató, kudarc állhat elénk, de a lényeg, hogy álljunk fel, menjünk tovább, és küzdjünk a céljainkért" – foglalta össze Diaz, aki hosszú idő után újra rappel a dalban.

„Tíz évembe telt, amíg elértem egy látható szintre a zeneiparban. A sportolói sikerek is sokéves, évtizedes munka, küzdelem eredményei. A küzdés az élet minden aspektusában tetten érhető, ezt az érzést próbáltuk áthozni a dalban" – egészítette ki Szakács Gergő.

„Gyerekként mindenevőként sportoltam: fociztam, kosaraztam, pingpongoztam, aztán megsérültem 14 évesen – de a sportrajongásom azóta sem szűnt meg. A Kétoldalú minden érem-ben megpróbáltuk a kemény munka gyümölcsét kifejezni. Nehéz éven vagyunk túl, és nem tudjuk, hogy milyen év vár ránk, de ha megvan bennünk a kellő akarat és alázat, azt hiszem, minden menni fog" – tette hozzá Fura Csé.

A motiváló dalhoz készült klipben a három zenészhez fiatal sportolók csatlakoztak. „Eszméletlen élmény volt olimpikonokkal együtt dolgozni, forgatni. Olyan nyugodtság sugárzik belőlük az élettapasztalatuk és kitartásuk miatt, amit nehéz megmagyarázni" – mondta Fura Csé. „Sose gondoltam volna, hogy Erdei Zsolt tart majd nekem boxleckét, óriási megtiszteltetés volt!" – tette hozzá Diaz.

„Nagyon sokat emlegettem a szeretteimnek, mennyire profi munka folyt végig és mekkora megtiszteltetés, hogy ilyen nagyszerű sportolókkal, zenészekkel és stábbal dolgozhattam együtt. A hangulatra se lehetett panasza senkinek” – emlékezett vissza Vályi Vanda, Eb-bronzérmes vízilabdázó. „Kevés magyar dalt hallgatok, mégis pont ők hárman benne vannak a kedvenceimben” – tette hozzá a női válogatott kerettag, majd folytatta: „nálam elfogultabb ember nincsen a földön a dal szövegét illetően, nagyon-nagyon tetszik, imádom a hangszínt, a rapet. Abszolút leírja azt a bizonyos két oldalát az éremnek. Az emberek általában csak az egyiket látják, és nem feltétlen érzik, mennyi munka van mögötte. Összegezve én nagyon élveztem, izgatott voltam, hogy kiléphettem kicsit a komfortzónámból, és mindenki végig segítőkész volt, egy pillanatra se éreztem magam egyedül, mindig volt, aki beszélgetett velem, vagy esetleg oldotta a feszültséget – bár azért annyira nem is kellett.”

„Élveztem a forgatás minden pillanatát. Volt részem már ilyenfajta szereplésben, tudtam, hogy mire számítsak. Persze minden forgatás más és más, de a MOB munkatársai és a stábtagok is kedvesek és segítőkészek voltak. Gördülékenyen és gyorsan mentek a dolgok, sok nevetéssel és jókedvvel behálózva. Barátságosak és közvetlenek voltak velünk a zenészek is” – foglalta össze tapasztalatait Szatmári András világ- és Európa-bajnok kardvívó. „Szerintem ez a csapat most valami igazán klassz dolgot rakott le az asztalra, és bízom benne, hogy a nagyközönségnek is legalább annyira fog tetszeni, mint nekem!”


A Kétoldalú minden érem, reméljük, elég lendületet ad a következő évhez is – hogy bármelyik oldalára esik is, legyen hová továbbhaladni!

(Fotók: Magyarock/235)