Megjelent a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2021/2022-es tanév I. félévének pályázati kiírása

Megjelent a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2021/2022-es tanév I. félévének pályázati kiírása

2021. 09. 06.
Megosztás


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiírta a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2021/2022-es tanév I. félévre vonatkozó pályázatát. A kiírást a kormany.hu tette közzé. Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 20. A korábbi támogatottak közt volt többek közt a tokiói olimpián aranyérmes Lőrincz Tamás birkózó is.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj. Az ösztöndíjra azok a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló hallgatók pályázhatnak, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek.

A felhívás itt található, az útmutató itt olvasható, a jelentkezési lap innen tölthető le.

A jelentkezés határideje 2021. szeptember 20.

A jelentkezés módja
A kitöltött jelentkezési lapot, valamint a csatolandó mellékleteket 1 példányban a megadott határidőig postai úton ajánlott küldeményben vagy személyesen az alábbi címre kell eljuttatni: Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága 1054 Budapest, Hold utca 1. A postára adással egyidejűleg elektronikusan – aláírt scannelt, valamint szerkeszthető formátumban – is kérjük beküldeni a jelentkezési dokumentációt az alábbi elektronikus elérhetőségre: [email protected]. Hivatalos jelentkezésnek a papír alapú (postai úton vagy személyesen eljuttatott) jelentkezés minősül.

A korábbi támogatottak közt volt több olimpiai bajnok és érmes, világ- vagy Európa-bajnok sportoló, köztük Gyurta Dániel, Cseh László, Jakabos Zsuszanna, Risztov Éva és Kapás Boglárka úszó, Lőrincz Tamás birkózó, Karakas Hedvig judós, Berki Krisztián tornász, Csipes Tamara, Dombi Rudolf és Szabó Gabriella kajakozó, továbbá Burján Csaba és Knoch Viktor rövidpályás gyorskorcsolyázó vagy éppen Földházi Zsófia öttusázó, Szatmári András és Szilágyi Áron vívó is.

(EMMI, fotó: MOB/Szalmás Péter)