Kenderesi Tamás: Amit most elértem, az egy álom!

Megjelent a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2021/22-es tanév II. félévének pályázati kiírása

2022. 02. 03.
Megosztás


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiírta a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2021/2022-es tanév II. félévre vonatkozó pályázatát. Jelentkezési határidő: 2022. február 21. A korábbi támogatottak közt volt többek közt az előző téli olimpián aranyérmes Knoch Viktor rövidpályás gyorskorcsolyázó is, aki azóta a MOB Sportolói Bizottságának is tagja lett.

A kiírást a kormany.hu tette közzé.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj. Az ösztöndíjra azok a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló hallgatók pályázhatnak, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek.

További részletek az alábbi dokumentumokban.

A felhívás itt található, az útmutató itt olvasható, a jelentkezési lap innen tölthető le.

A jelentkezés határideje 2022. február 21.

A korábbi támogatottak közt volt több olimpiai bajnok és érmes, világ- vagy Európa-bajnok sportoló, köztük Gyurta Dániel, Cseh László, Jakabos Zsuszanna, Risztov Éva és Kapás Boglárka úszó, Lőrincz Tamás birkózó, Karakas Hedvig judós, Berki Krisztián tornász, Csipes Tamara, Dombi Rudolf és Szabó Gabriella kajakozó, továbbá Burján Csaba és Knoch Viktor rövidpályás gyorskorcsolyázó vagy éppen Földházi Zsófia öttusázó, Szatmári András és Szilágyi Áron vívó is.

(EMMI, fotó: MOB/Szalmás Péter)