Doppingellenőrzési ismeretek Rio jegyében

Megjelent a MOB új doppingellenes kiadványa

2016. 05. 21.
Megosztás

Megjelent a Magyar Olimpiai Bizottság új doppingellenes kiadványa, amely közérthetően tartalmazza a legújabb, hatályos szabályokat.

A kiadvány tartalmazza többek között a sportolók és sportszakemberek kötelezettségeire vonatkozó szabályokat, valamint a doppingvétségekre és büntetésekre vonatkozó szabályozásokat. A doppingellenőrzés lépéseit ábrákkal is szemléltetik.

A Rióba készülő sportolók naprakész információkat kaphatnak az ADAMS-rendszerbe történő információ-szolgáltatási kötelezettségükkel kapcsolatban. A hatályos tiltólistában hatóanyag és gyógyszernév szerint lehet keresni, valamint a táplálék-kiegészítőkkel kapcsolatos veszélyekről is lehet olvasni.

Az olimpiára utazó sportolók és szakemberek a Magyar Olimpiai Bizottság székházában vehetik át a kiadványt, a Syma Csarnokban tartandó formaruha-kiosztón (várhatóan június 27.–július 9.) valamint a Magyar Antidopping Csoport (MACS) felvilágosító előadásain. Ezekre május 23-án (hétfőn), majd július elsején kerül sor a Magyar Sport Házában.

(MOB, fotó: MTI/Kovács Anikó)