Megnyitották a téli EYOF-ot Erzurumban – felkészül Győr

Megnyitották a téli EYOF-ot Erzurumban – felkészül Győr

2017. 02. 13.
Megosztás


A megnyitó ünnepséggel kezdetét vette a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) a törökországi Erzurumban. A Kazim Karabekir Stadionban rendezett ceremóniával rajtolt el a több mint 650 sportolót felvonultató sportesemény.

Akif Cagatay Kilic, Törökország ifjúságért és sportért felelős minisztere nyitotta meg az EYOF-ot, és beszédében emlékeztetett a sport összetartó erejére, az ifjúság jóra való tanítására és az olimpiai eszmék fontosságára, népszerűsítésére. A 34 ország részvételével zajló 13. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált a helyszínen tekinti meg Janez Kocijancic, az Európai Olimpiai Bizottságok (EOC) ügyvezető elnöke is.

„Lenyűgözött Erzurum szépsége, a város és a sportlétesítmények is fantasztikusak. Az EYOF olyan, mint egy fiatal olimpikonokat gyártó rendezvény – jegyezte meg Kocijancic. – Akik az EYOF-on érmet nyernek, gyakran az olimpiai játékokon is megteszik ugyanezt. Olyan ez, mint az ötkarikás játékok felkészítő iskolája. Biztos vagyok benne, hogy Törökország remekül megrendezi ezt a fesztivált, ahol a legjobbak kerülnek majd ki győztesként.”

Mint arról beszámoltunk, az öt napig tartó téli EYOF-on a magyar csapat nem vesz részt. A következő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált Győr rendezi: a nyári EYOF 160 nap múlva kezdődik. Az előkészületekről itt és itt is írtunk.

(MOB)