Metaverzum kangwon2024

Metaverzum-élményt kínálnak a gangwoni ifi olimpia szervezői

2024. 01. 04.
Megosztás

Az (ifi) olimpiai játékok történetében egyedülálló 3D-s virtuális világot, „metaverzum-élményt” kínálnak a szurkolóknak a IV. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok szervezői. Az érdeklődők 9 helyszín digitális terébe is bepillanthatnak.

A rajongók a metaverzumon keresztül most először vehetnek részt az ifjúsági olimpiai játékokon (YOG). A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a Gangwon 2024 játékok szervezőbizottsága (YOGOC) és a Gangwon-do tartomány a Tudományos, Információs és Kommunikációs Technológiai Minisztérium (MSIT) támogatásával jelentette be egy metaverzum elindítását, amely a 2024-es téli YOG-ra összpontosít a Gangwon-do tartomány metaverzumának kiterjesztéseként.

A metarverzumról a NOB csütörtökön adott tájékoztatást a honlapján és hírlevelében.

Ez az egyedülálló virtuális világ különféle interaktív élményeket kínál a felhasználóknak, segítve a Gangwon 2024 lehető legbefogadóbbá és hozzáférhetőbbé tételét, különösen a fiatal rajongók számára. A helyszínek virtuális túráitól kezdve a versenyekig, a rajongók is megmérkőzhetnek más felhasználókkal a síugrás, a bob és a curling online játékaiban. A „Gangwon 2024 Metaverse” lehetővé teszi a rajongók számára, hogy új és izgalmas módon vegyenek részt a téli ifjúsági olimpián. A metaverzum lehetőséget nyújt arra is, hogy a szurkolók találkozzanak és kapcsolatba lépjenek egymással szerte a világon, valamint inspirálják a látogatókat abban, hogy új téli sportokat próbáljanak ki és egyúttal megismerjék az olimpiai értékeket.

Annak érdekében, hogy a metaverzum a lehető legkönnyebben elérhető legyen, hat nyelv (koreai, angol, spanyol, francia, japán és kínai) automatikus fordítását tartalmazza, miközben a felhasználók egyéni avatarokat is létrehozhatnak digitális élményükhöz. Ez magában foglalja a 30 különböző karakter közötti választás lehetőségét, különféle testreszabási lehetőségekkel, például frizurával, testformával és ruházati lehetőségekkel.

(Fotó: olympics.com/Gangwon 2024)