Michelisz kiesett, az autó szinte totálkár, veszélyben Argentina

Michelisz kiesett, az autó szinte totálkár, veszélyben Argentina

2013. 07. 01.
Megosztás

Michelisz Norbert balesetet szenvedett a WTCC-sorozat portugáliai nagydíjának első futamán, miután egy versenyszituációt követően a falnak ütközött. Norbi szerencsésen megúszta az esetet, sértetlenül szállt ki az autóból, amely azonban nagyon komoly károkat szenvedett el. Michelisznek esélye sem volt arra, hogy elrajtoljon a második futamon, és a hírek szerint veszélyben az argentin nagydíjon való indulása.

Pedig a portói versenyhétvége nagyon jól indult, hiszen a szabadedzéseken is remekül szerepelt a Zengő Motorsport versenyzője, majd az időmérőn még erre is rá tudott tenni egy lapáttal és végül a 4. helyről kezdhette meg az első futamot, sőt a verseny előtti bemelegítésen a komplett mezőnyt verte.

A folytatás azonban rémálomszerűen alakult, Michelisz Norbert egy defekt miatt oly mértékben törte össze autóját, hogy az alkalmatlan a versenyzésre. A csapat, miután az autó visszaért a boxba darabokra szedte a Hondát és arra a megállapításra jutott, hogy lehetetlen azt megjavítani a második portói futamra. Ami még ennél is nagyobb probléma, hogy lehet, Argentínára sem készülne el a Civic. Az autó komplett futóműve ugyanis tönkre ment, valamint a hajtáslánc is használhatatlan és valószínűleg a váltónak is búcsút lehet mondani, a karosszériáról már nem is beszélve és akkor még ott van a hátsó híd és még sorolhatnánk. A Hondára ezen kívül komplett fékrendszert is kéne feltenni, így összességében kijelenthető, hogy a versenyautó közel van a totálkároshoz.

A csapat közleménye szerint bármennyire is fájdalmas még csak belegondolni is, de lehetséges, hogy a tengerentúli versenyek is veszélyben vannak, de az argentin szinte bizonyosan. Az autót, most ebben az állapotában nem adhatják fel, mert a helyszínen nem tudják tökéletes, versenyképes állapotba hozni. A zengő Motorsport és Michelisz Norbert Szlovákia és Moszkva között minden versenyhétvégén legalább egy futamon dobogós helyezést ért el. Ezt a kiváló sorozatot, ezeket a fantasztikus eredményeket azonban csak hibátlan autóval lehet elérni, a Honda Civic pedig jelenlegi állapotában fényévekre van ettől, és az idő rövidsége, valamint a versenyautó súlyos sérülései miatt az is előfordulhat, hogy a csapat kénytelen lesz kihagyni a dél-amerikai futamot.

"Azt a döntést hoztuk meg, hogy szedjük szét itt az autót a boxban, mérjük fel a kárt, hiszen innen egy konténer bepakolásával Argentínába kellene mennünk. Ami felveti azt a kérdést, hogy az autó oly mértékű sérüléseit nem tudjuk helyreállítani, ahogy szeretnénk és ez hatással lenne a következő öt versenyhétvégére. Számunkra ez elfogadhatatlan, mert ha nem tudunk egy tökéletes autóval versenybe szállni, akkor tulajdonképpen nincs értelme. A károk felmérése után összeállítunk egy listát, az autót bepakolni a kamionba, hazautazunk Budapestre és a szervizünkben a legjobb formájába hozzuk. Eközben elkezdődik az a logisztikai feladat, hogy vagy Argentínában, vagy a sorozat azt követő állomására, Sonomába eljuttassuk az autót. Nagyon komoly versenyfutásban vagyunk, 4 hét múlva Argentína van, innen a kamion egy hét alatt ér haza, az autó megjavítása az 7-10 nap lehet, és onnan ki kell jutnunk Argentínába. Tehát az is elképzelhető, hogy a következő fordulót ki kell hagynunk, hogy a megbízható és a 100%-os formában lévő autónkkal tovább tudjuk folytatni a versenyt az USA-ban" - nyilatkozta Zengő Zoltán a portugáliai verseny helyszínén.

A baj tehát nagy, de ismerve a Zengő Motorsport csapatát, valamit biztosan ki fognak találni, hogy az autó elkészüljön és Michelisz Norbert részt tudjon venni a soron következő versenyhétvégén is. Természetesen ehhez ismét ember feletti munkát kell végezniük a szerelőknek, és benne van a pakliban, hogy még akkor sem sikerül megfelelő állapotba hozni a Hondát.

(Forrás: molcsapat.hu)