WTCC: Michelisz harmadik Szlovákiában

WTCC: Michelisz harmadik Szlovákiában

2014. 05. 11.
Megosztás

Michelisz Norbert harmadik lett a túraautó-világbajnokság (WTCC) Szlovák Nagydíjának első futamán.

Hatalmas viharfelhők gyülekeztek a pálya fölött, mielőtt kinyílt volna a pit lane. A verseny szervezői egyértelműen esős versenyre írták ki a futamot, amelyen az orosz Kozlovszkij technikai okok miatt nem tudott elindulni a pit laneről sem.

A rajtot nagyon jól kapta el a francia Sébastian Loeb, aki lerajtolta csapattársát, az argentin José María Lópezt, Michelisz pedig harmadikként fordult az első kanyarban a francia Yvan Muller előtt. A korábbi világbajnok nagyot hibázott a rajtnál, mert korábban indult el, majd leállt. Szabálytalan rajt miatt a harmadik körben áthajtásos büntetést kapott, így fel kellett hagynia a magyar pilóta üldözésével.

A heves esőzés miatt a víz megállt a pályán, a vízelvezetők nem tudták ellátni a funkciójukat, és egyre több autó vált kormányozhatatlanná. A versenyigazgató beküldte a biztonsági autót, és a 11 körösre kiírt verseny számát megemelte 13-ra.

Végül az a döntés született biztonsági okokból, hogy leállítják a versenyt – mivel már teljesítették a versenytáv 75 százalékát.
A versenyt Loeb nyerte meg csapattársa, López és Michelisz Norbert előtt.

„Nagyon boldog vagyok – mondta Michelisz Norbert.
– Ez az első dobogós helyezésünk az idén, erre vártam régóta. Nem voltam biztos abban, hogy az eső a segítségünkre lesz, de úgy érzem, viszonylag jó teljesítménnyel sikerült elhódítanunk a harmadik helyet. Nagyon bízom abban, hogy a szezon hasonlóan folytatódik és több dobogós helyezésem lesz.”

A bajnokságot továbbra is az argentin López vezeti.
A második futamot a szervezők törölték a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

WTCC, SZLOVÁK NAGYDÍJ

1. FUTAM
1. Sébastien Loeb (francia, Citroën) 20:38.595 perc
2. José María López (argentin, Citroën) 1.105 másodperc hátrány
3. MICHELISZ NORBERT (Honda) 2.435 mp. h.
4. Tom Coronel (holland, Chevrolet) 4.081 mp. h.
5. Tom Chilton (brit, Chevrolet) 5.205 mp. h.
6. Gianni Morbidelli (olasz, Chevrolet) 6.026 mp. h.

Az összetett pontverseny állása 7 futam után (még 16 van hátra): 1. López 138 pont, 2. Loeb 113, 3. Yvan Muller (francia, Citrokn) 109., ...9. Michelisz 40

(Forrás: NSO)