Miklós Edit hatalmasat ment Svájcban

Miklós Edit biztatóan kezdte az évadot

2016. 12. 03.
Megosztás

Biztatónak tartja a Lake Louise-i pénteki lesikló világkupa-futamon elért tizedik helyezését Miklós Edit, a szocsi olimpián hetedik helyezett alpesi sízőnk.

"Pályafutásom eddigi legjobb kezdése volt ez a futam, mivel mindig nehezen indulok be, úgyhogy ez egy biztató eredmény" - fogalmazott Miklós Edit a magyar szövetség közleményében.

"A Lake Louise-i verseny mindig érdekes, egyrészt, mert itt derül ki, hogy ki mennyit fejlődött a nyár alatt. Másrészt pedig az időjárás nagyon befolyásolja az eredményeket. Hamar változik: köd, nap, szél, szélcsend. De a szerencse mindig vándorol."


A szám olimpiai hetedik helyezettje hozzátette: összességében elégedettek a futammal, egy szolid menet volt, és szombaton van még egy esélye javítani.


"Kielemezzük a videót, és tudni fogjuk, hol kell még javítsunk" - mondta a verseny után Miklós Edit, akinek a célja, hogy a világkupa-sorozatban dobogós helyezést szerezzen, és erre szombaton újabb lehetőség kínálkozik.

Miklós Edit eddigi legjobb helyezése Lake Louise-ban a 22. hely volt, amit tavaly ért el, és ezt most jócskán felülmúlta.

A pénteki viadalt nagy meglepetésre a szlovén Ilka Stuhec nyerte meg. A kanadai Lake Louise-ban szombaton még egy lesikló futamot rendeznek, majd vasárnap szuperóriás-műlesiklásra kerül sor.

(MTI, fotó: archív)