Milánó és Cortina készen áll a pályázatra

Milánó és Cortina készen áll a pályázatra

2019. 04. 09.
Megosztás


Stockholm és Are után a NOB értékelő bizottsága a 2026-os olasz olimpiai pályázat színhelyein is megejtette ötnapos látogatását.

A küldöttség április 2-án érkezett meg Olaszországba, ahol bejárták a lehetséges helyszínek, valamint konzultáltak a pályázat vezetőivel és az illetékes befektetőkkel is. Az érintettek között volt Milánó és Cortina polgármestere, Lombardia és Veneto kormányzója, valamint az olasz miniszterelnök-helyettes Matteo Salvini is.

„Lenyűgözött minket a széleskörű politikai támogatás a kormányzat minden szintjén. Az öt olaszországi napunkat követően azt is elmondhatjuk, hogy az elsöprő közösségi támogatás nem meglepő. Minden meglátogatott városban olyan olasz sportolókkal és szervezőkkel találkoztunk, akik tudják, mit csinálnak, és szenvedéllyel teszik azt. (…) Legnagyobb örömünk, hogy az olimpiai terv összhangban van a városfejlesztéssel, a fenntarthatósággal és a gazdasági fejlődéssel” - mondta a küldöttséget vezető Octavian Morairu.

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke, Giovanni Malago szerint eredményeik nagyban köszönhetőek a rendező városok (Milánó és Cortina) és régiók (Lombardia és Veneto) támogatásának. Emellett a térségek történelmi értékeire, tradícióira és szépségére is felhívta a figyelmet.

Miután az értékelő bizottság mindkét pályázó országot meglátogatta, egy objektív beszámoló kidolgozásába kezdenek, mely a tervezetekben rejlő lehetőségeket vizsgálja. Céljuk a NOB munkájának megkönnyítése a végleges helyszín kiválasztásában. A végső pályázatok benyújtásának határideje április 12., szavazásra június 24-én kerül sor Lausanne-ban.

(olympic.org)