Fábián 1

Minden adott a felkészüléshez, pihenéshez és regenerációhoz

2024. 07. 25.
Megosztás

A faluban adottak a lehetőségek a pihenésre, a Magyar Olimpiai Bizottság pedig nemcsak az ügyes-bajnos dolgokat intézi, hanem igyekszik otthonossá is tenni a csapat szállását hazai hangulatot teremtve és hazai ízeket is becsempészve. A fenntarthatósági törekvésekkel pedig csak egyetérteni lehet.

Különleges hely az olimpiai falu, ezt bárki tanúsíthatja, akinek bármelyik játékokon volt szerencséje akár csak meglátogatnia, nemhogy benne élni. Színes, látványos, hangulatos forgatag ez a világ legnagyszerűbb sportembereivel, akik utánozhatatlan atmoszférában készülhetnek pályafutásuk legnagyobb teljesítményére. Ehhez pedig nemcsak a szervezők, hanem a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) is hozzáteszi a magáét.

„A legfontosabb, hogy nincs olyan kérdés, amit ne válaszolnánk meg és nincs olyan probléma, amit ne igyekeznénk megoldani – kezdte Fábián László csapatvezető-főtitkár. – A munkatársaink lassan két hete itt vannak Párizsban, és folyamatosan dolgoznak. Próbáljuk idecsempészni az otthoni körülményeket, vagy legalább a hangulatot.”

Fábián 3
MOB-Média/Molnár Ádám

Utóbbihoz tartozik, hogy a Magyar Olimpiai Csapat épületblokkja nemcsak, hogy nemzeti színű díszítésben pompázik, de vannak rehabilitációs eszközök, kempingbicikli és -ágy, napernyő, babzsák, a játéksarokban pedig minibiliárd, léghoki és csocsó.

Másképpen a világon minden rendelkezésre áll, ami a kényelmet, pihenést és feltöltődést szolgálja. Sőt, a kezdet kezdetén a MOB még ki is festette a csapatiroda helyiségeit, hogy otthonosabbak legyenek.

20240722 MA olimpiai falu torna noi kezi erkezes 041
MOB-Média/Molnár Ádám

Maguk a sporthelyszínek evidenciának számítanak: a magyar csapat vezetője szerint „ebben nincs csoda”, aki olimpiát akar rendezni, annak evidens, hogy az úszók versenymedencéje nem 48 méteres, hanem 50, kellően mély és széles, továbbá feszített víztükrű.

„Figyelünk arra is, hogy amikor például a férfi kézisek reggel kilenckor játszanak, akkor nem a távolabb elhelyezkedő faluból indulnak majd, hanem egy csarnokhoz közeli szállodában béreltünk nekik helyet” – tette hozzá Fábián László.

Ágy 2
MOB-Média/Molnár Ádám

„A faluban is adottak a lehetőségek a pihenésre, a rendelkezésre álló körülmények sokkal jobbak, mint egy átlagos edzőtáborban – folytatta a MOB főtitkára. – Az otthoni hőség mindenkit megijesztett, de itt szerencsére csak kellemes 25 fok van, a szobákban pedig léghűtő-berendezések. Fontos, hogy legyenek ülőalkalmatosságok, tévé, és mi még a hazai ízeket is igyekszünk idevarázsolni, Túró Rudi mindenképpen van.”

Az étkezés amúgy is kulcskérdés minden sporteseményen, és Párizsban az olimpiai falu konyhája minden földrész étkét kínálja az olasz pizzától az ázsiai ételeken át az amerikaiig.

Tóth K 5 4
MOB-Média

Az idei olimpia a fenntarthatóság jegyében is zajlik.

Ezért készült az ágy kartonból, az ágymatrac újrahasznosított halászhálókból, és ezért szelektálják az étkezések során keletkező étel- és más hulladékokat úgy, hogy maga a fogyasztó helyezi el a megfelelő tárolókban az eszközöket, majd teszi a tálcáját egy gyűjtőállványra – az egész nem több fél percnél, és nagyban segít.

IMG 9676
MOB-Média

„Maximálisan egyetértek e törekvéssel, ami nemcsak a NOB és a szervezők számára, hanem az egész világnak fontos. Ebből az olimpia sem lehet kivétel, főleg, hogy semmilyen kellemetlenséget sem okoz, csak odafigyelést igényel. Így van rendjén, így helyes” – zárta Fábián László.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

IMG 20240724 080113

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.