Mindhárom olimpiai súlycsoportban a 32 között a magyarok

Mindhárom olimpiai súlycsoportban a 32 között a magyarok

2012. 05. 13.
Megosztás

Az 51 kg-os, olimpiai kategóriában szereplő Ancsin Katalin győzelemmel mutatkozott be szombaton a kínai Csinhuangtaóban zajló női kvalifikációs ökölvívó-világbajnokság szombati napján.

A kategória óriási, 55 fős mezőnyében Ancsinnak már a legjobb 32 közé jutásért ringbe kellett lépnie, a nigériai Oluwatoyin Oladeji azonban nem okozott számára komolyabb gondot. A viadal honlapja szerint menetről menetre növelte előnyét, s végül 14:7-re nyert.
A folytatásban sokkal nehezebb feladat vár rá, ugyanis a 16 közé kerülésért vasárnap az első helyen kiemelt, hazai Zsen Can-cannal kell megmérkőznie.

Szombaton a három olimpiai kategória első fordulós mérkőzései zajlottak Csinhuangtaóban, ahol a közép-európai idő szerint 13 órakor kezdődő esti programban a 60 kg-os Szabó Beáta is kötelek közé lállt.
Ancsinhoz hasonlóan Szabó Beáta is bejutott a legjobb 32 közé.
Szabó az első menet után még vesztésre állt a nepáli Saraswati Rana ellen (2–3), a folytatásban azonban egyértelműen fölénybe került, s végül nagyon simán, 16–7-es pontozással győzött.
A 16 közé kerülésért a magyar öklöző egy bolgár sportoló ellen lép majd ringbe hétfőn.

A 75 kg-os Kovács Máriának ugyanakkor még nem kellett bekapcsolódnia a küzdelmekbe, az első meccsét hétfőn vívja majd a 16 közé jutásért.
A vb-n súlycsoportonként a legjobb négy európai öklöző londoni kvótához jut.