Mindkét magyar a nyolc között

Mindkét magyar a nyolc között

2013. 02. 28.
Megosztás

Babos Timi és Czink Melinda is negyeddöntős Brazíliában, Timi párosban a négy között.

Nagyszerű nap volt a szerdai a florianopolisi WTA versenyen, legalábbis ami a magyar versenyzőket illeti, hiszen három meccsen voltak érintettek a mieink és mind a háromról győztesen távozhattak.

Elsőként Babos Timi lépett pályára a 4. kiemelt dél-afrikai Scheepers (60.) ellen, akit nem fejtett ki nagyobb ellenállást, így 6-1 6-2-re nyert a magyar lány, ezt követően pedig Czink Melinda következett, akire egy papíron könnyebb ellenfél várt.

A 100. helyen álló magyar játékost is meglepte az a vehemencia, amivel a 600-on kívüli szabadkártyás brazil Haddad Maia kezdett, a hazai játékos be is húzta az első szettet 6-1-re, utána azonban Melinda simán hozta a második szettet.
A döntő játszmában Melinda sokáig vezetett, 4-2-je is volt, majd 5-4-nél a brazilt ápolni kellett, ez pedig Melindát zavarta meg jobban, két gémet elbukott, majd 5-6-nál az ellenfélnek három meccslabdája is volt.
Ezeket a balkezes magyar hárította, a rövidítésben pedig már ő volt jobb, végül pedig 1-6 6-2 7-6(3)-ra győzött.

Babos Timi párosban is visszatért, a japán Date Krummal 6-2 6-2-re verték a Peer/Scheepers párost és bejutottak az elődöntőbe, ahol holnap a Medina Garrigues/Shvedova kettős lesz az ellenfelük.
Ez előtt azonban Timinek és Melindának is jelenése van, előbbi a román Niculescuval (75.), utóbbi pedig a francia Mladenovic-csal (58.) találkozik és ha mindketten nyernek, akkor egymás ellen játszanak a döntőbe kerülésért.

Czink Melinda és Monica Niculescu 7:5, 6:4-re kikapott a Maria Fernandes Alves és Mirjana Lucic-Baroni alkotta párostól, így nem jutott a nyolc közé.

Eredmények
WTA tenisztorna, Florianopolis

egyes, nyolcaddöntő:
Babos Tímea-Chanelle Scheepers (dél-afrikai, 4.) 6:1, 6:2
Czink Melinda-Beatriz Haddad Maia (brazil) 1:6, 6:2, 7:6 (7-3)

páros 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Czink Melinda, Monica Niculescu (román) - Maria Fernandes Alves, Mirjana Lucic-Baroni (brazil, horvát) 5-7, 4-6
Babos Tímea, Date-Krumm Kimiko (magyar, japán, 3.)-Shahar Peer, Chanelle Scheepers (izraeli, dél-afrikai) 6-2 6-2

(Forrás: mtsztenisz.hu)