Mindkét strandkézilabda-válogatottunk negyeddöntős

2019. 10. 13.
Megosztás


Korán keltek a nyíltvízi úszók Dohában a Strand Világjátékok (World Beach Games) vasárnapi versenynapján. A férfiak 5 km-es távjának rajtja magyar idő szerint hajnali 5 órakor volt. Szeles idő, hullámos víz fogadta a 26 indulót, közöttük a táv idei világbajnokát, Rasovszky Kristófot és a másik magyar indulót, Székelyi Dánielt.

A víz hőfoka 30 Celsius-fok felett volt, és a rajtnál igen csak egyensúlyozniuk kellett a pontonon az úszóknak. Az 5km-es távot négy, egyenként 1,25 km-es körben kellett megtenniük a versenyzőknek.A férfiaknál sokáig a német Meissner vezetett, de a végére az olasz Guidi beleerősített, és történelmet írva ő lett a Strand Világjátékok első aranyérmese. A két magyar a táv nagy részében a középmezőnyben foglalt helyet és végül Rasovszky 1 perc 2 másodperccel lemaradva a győztestől a 17. helyen haladt át a célon. Székelyi Dániel 21. lett.A nők mezőnyét 5 perccel a férfiak rajtja után indították. Az egyik nagy esélyes, a brazil De Jesus Soares szinte végig vezetve győzött. Rohács Réka a brazil mögött 55 másodperc hátránnyal a 10., Olasz Anna pedig további 1 másodperccel a 11. helyen végzett.Befejezték csoportküzdelmeiket a strandkézilabdázók. A nők az utolsó összecsapáson 2-1 arányú vereséget szenvedtek az argentinoktól és a csoport 4. még éppen továbbjutást érő helyén végeztek.A férfiak Horvátországot verték 2-0 arányban, s Katar mögött a második helyen zárták csoportjukat.

A Horvátország elleni utolsó csoportmeccsről Vitáris Norbert nyilatkozott:


Így hétfőn a férfiak 18:10-kor Svédország, a nők 19 órakor Görögország ellen lépnek homokra a négy közé jutásért.


Hétfőn két újabb magyar érdekeltségű sportág mutatkozik be a Strand Világjátékokon. Reggel magyar idő szerint 5 órakor kezdenek az Aquatlon résztvevői. A 2,5 km futás, 1 km úszás és további 2,5 km futásból álló versenytávon a férfiaknál Dévai Márk, a nőknél Bragmayer Zsanett és Kropkó Márta képviseli a magyar színeket.

16:00-kor küzdenek a Katara Beach homokján a 70 kg-os súlycsoportban a strandbirkózók Sleisz Gabriella részvételével. E két sportágban hétfőn bajnokot is avatnak.

(MOB, fotók: MOB/Szalmás Péter)