MOB-elnöki látogatás Párizsban, pástközelben

MOB-elnöki látogatás Párizsban, pástközelben

2023. 01. 17.
Megosztás


Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is részt vett azon a párizsi találkozón, amelyen ötoldalú megállapodást írt alá az Európai Vívó Szövetséggel Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség első embere. Budapest lesz a jövőben Európa kardközpontja.

Párizsban gyűlt össze a vívóvilág európai részének vezetősége, és nem csupán az ott zajló tőr Világkupa-verseny kapcsán. Az Európai Vívó Szövetség közelmúltban megválasztott elnöke, Giorgio Scarso kezdeményezésére kidolgoztak egy olyan munkaprogramot, amely többek között arról szól, hogy az európai nemzetek előrébb lépjenek az edzőképzésben, közös edzőtáborok szervezésében, a kontinens egységes nemzetközi képviseletében – számol be róla honlapján a Magyar Vívó Szövetség.

Ebben a főszerepet három, a sportágban tradicionális nemzet, Magyarország, Franciaország és Olaszország vállalja majd, és Spanyolország is részt vesz a tervek megvalósításában. Az ezzel kapcsolatos szerződést magyar részről Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke írta alá. „Szövetségünk vállalta azt, hogy a jövőben otthont ad a kardvívás nemzetközi edzőképzésének. Az erről szóló megállapodást az európai konföderáció mellett a további három nemzet képviselője írta alá, ugyanakkor a terv a projekt kiszélesítése az egész kontinensre. Vállaltuk továbbá azt, hogy az ezzel kapcsolatos szakmai, szervezési és adminisztrációs feladatokat is megoldjuk, szép és hasznos munka elé nézünk – legtradicionálisabb fegyvernemünk képviseletében.”

„A Magyar Vívó Szövetség meghívását köszönettel fogadtam, és remek kezdeményezésnek tartom legeredményesebb olimpiai sportágunk újabb szerepvállalását. Ráadásul igen magas rangú kollégákkal találkoztam és beszélgettem, ugyanis itt volt az olasz sportminiszter és a francia olimpiai bizottság elnöke egyaránt. Természetesen a párizsi olimpia is szóba került az egyeztetéseknél. Ugyancsak ezzel kapcsolatosan napközben tudtam találkozni Habsburg Györggyel, hazánk franciaországi nagykövetével” – nyilatkozta a hunfencing.hu-nak Gyulay Zsolt.

(MOB, hunfencing.hu; fotó: hunfencing.hu)