MOB-konzultáción a 16 kiemelt támogatásban részesülő sportág

MOB-konzultáción a 16 kiemelt támogatásban részesülő sportág

2013. 04. 03.
Megosztás

Konzultációs sorozat kezdődött szerdán délután a Magyar Olimpiai Bizottságban, azon sportágak részvételével, melyek részesülnek az Orbán Viktor miniszterelnök által ígért 15 milliárdos kiemelt állami támogatásban. A megbeszélések középpontjában a sportágfejlesztési koncepciók szerepeltek.

A kibővített tárgyalásokon a MOB szakmai vezetői mellett a 16 sportág vezetői szintű képviselői, a sportért felelős államtitkárság szakemberei, a Nemzeti Sportközpontok vezető munkatársai is részt vesznek. A szerdától vasárnapig tartó megbeszéléseket a MOB részéről Fábián László sportigazgató, dr. Bartha Csaba sportigazgató-helyettes, illetve dr. Géczi Mariann, Tóth József és Győrfi János tartják.

Mint Fábián László (a kép jobb szélén) elmondta, a sportágaknak egységes szempontrendszer alapján kell a stratégiai célokat megfogalmazni, majd egységes sportszakmai és pénzügyi szerkezetben kell látni a tizenhat sportágat.

Szerdán dr. Tóth László elnök vezetésével a judo sportág képviselői kezdték a konzultációt, majd a dr. Csötönyi Sándor által elnökölt ökölvívók következtek.

A megbeszéléseken többek közt az infrastrukturális beruházások – köztük az edzőtáborok – tervezése, az utánpótlás-nevelési elképzelések – például a regionalitás és az akadémiai rendszer –, a sporttudományos együttműködések – mint a TF módszertani szolgáltatásai, az edzőképzés, - továbbképzés –, a szövetségi szervezeti fejlesztés és a sportdiplomácia is elemzésre került.

Emlékeztetőül: a kiemelt állami támogatásban a judo, az ökölvívás, a röplabda,az úszás, a tenisz, a vívás, az atlétika, a torna, az öttusa, az asztalitenisz, az evezés, a birkózás, a kerékpározás, a sportlövészet, a kajak-kenu és a korcsolya szerepel.