Nemeth nandor podcast

MOBCastban dohai bronzérmesünk

2024. 04. 19.
Megosztás

Németh Nándor világbajnoki bronzérmes, junior világbajnok, olimpikon úszó. A BVSC sportolóját a Magyar Olimpiai Bizottság, a Team Hungary hetente jelentkező podcastjának 28. felvonásában Szabó Szilárd kérdezi. A MOBCast az Allianz támogatásával jött létre.

Nándor a 2017-es indianapolisi junior világbajnokságon 2 arany- és 2 ezüstérmet nyert, ebben az évben a netánjai Eb-n ötször is dobogóra állt, háromszor annak tetejére. Még mindíg 2017-et írtunk, Budapest rendezte a FINA-vb-t; a fiatal versenyző a felnőtt nemzetközi porondon a 4x100-as gyorsváltó tagjaként mutatkozott be – bronzéremmel. Hét évvel később, az idei dohai vb-n szintén harmadik lett, immár nem a váltóval, hanem 100 gyorson – ő szállította az egyetlen medencés úszóérmünket.

Németh Nándor példaképként tekint Cseh Lászlóra és szomorúnak tartja, hogy itthon jellemzően csak az aranyérmesek kapnak kellő elismerést. Győzni megy Párizsba, de nem az érem színe hajtja előre a hétköznapokban.

Nándi kint volt a tokiói olimpián, ahol a 4x100-as gyorsváltóval pontszerző 5., 100 gyorson 8., 200 gyorson 15. lett. 100 gyorson már megúszta a párizsi szintet is, javában készül a 2024-es olimpiára.

Az interjú az alábbi podcastban megtekinthető.