Mohamed Aida a 16 között búcsúzott

Mohamed Aida a 16 között búcsúzott

2012. 07. 28.
Megosztás

Mohamed Aida bejutott a legjobb 16 közé női tőrben a londoni olimpia szombati versenynapján, miután könnyedén, 15-10-re legyőzte az amerikai Nzingha Prescodot.

A magyar versenyző a következő fordulóban a dél-koreai Nam Hjun Hivel találkozik.
Mohamed elhúzott 4-0-ra, majd ellenfele két tust is bevitt, és ezzel zárult az első felvonás.
A folytatásban is jól ment a magyar törőzőnek, fokozatosan húzott el, a második pihenőt megelőzően már 10-4-re vezetett. A záró szakaszban keményen próbált támadni az amerikai vívó, kicsit faragott hátrányán, ám így sem volt esélye a felzárkózásra.
"Nem készültem könnyű csatára, és nem is volt az. A következő ellenfelem a világranglista alapján a legerősebb lesz, az olimpiai ezüstérmes Nam, most éppen ezért nem pazarolhattam el az energiáimat. Úgy vélem, egyenlő esélyekkel indulunk harcba, igaz, az utolsó találkozásunkkor kikaptam tőle" - mondta az MTI-nek Mohamed.

A nyolcaddöntőben Mohamed a koreai Nammal mérkőzött.
A koreai kezdett jobban, s 3-1-re vezetett az első harmad után. Mohamed a második 3 percben kiegyenlített (4-4). A vívóidő lejárta után sem bírt egymással a klt vívó. A hosszabbításban a koreai idegei bírták jobban, sikerrel vitt be egy találatott a magyar lány testére, s ezzel 8-7 arányban nyert.
Mohamed a 16-ban búcsúzott.

(Forrás:mti)