Molnár Flórián viszi a magyar zászlót a lausanne-i záróünnepségen

Molnár Flórián viszi a magyar zászlót a lausanne-i záróünnepségen

2020. 01. 22.
Megosztás

A síugró Molnár Flóriánt érte az a megtiszteltetés, hogy viheti a magyar zászlót Lausanne-ban, a III. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok szerda esti záróünnepélyén. Erről a Magyar Csapat vezetése és a helyszínen tartózkodó edzők döntöttek közösen.

A kőszegi síugró a versenyének első sorozatában 84 méteres ugrással a 18. lett, a döntő körben 77,5 méterre szállt, így a két ugrása alapján a 37 fős mezőny közepén, a 19. helyen végzett. Eredménye kifejezetten jónak mondható, miután a magyar versenyző több nagy síugró nemzet sportolóját is megelőzte.

Molnár Flórián nem az első síugró, aki magyar zászlót vihet ifjúsági olimpián, hiszen négy esztendővel ezelőtt a lillehammeri megnyitón Vörös Virág tett eleget a megtisztelő feladatnak. Virág és Flórián is a kőszegi műhely sportolója, Molnár László tanítványa.

A férfi síugrás régóta szerepel a téli olimpiai programban, a női Szocsiban debütált. A három téli ifjúsági olimpia közül mindegyik a műsorára tűzte a szakágat: 2016-ban Virág (13. hely) mellett Molnár Kristóf (19.), 2012-ben, Innsbruckban Szilágyi Ákos (20.) képviselte Magyarországot.

A 3. téli ifi játékokra 23 magyar sportoló utazott el. Mint ismert, a lausanne-i volt az első ifjúsági olimpia, ahol két turnusban vettek részt a sportolók. Az érmeket a viadal első hetében nyertük, az akkor eredményesen szereplő sportolók már korábban hazaérkeztek Magyarországra.

Az utolsó versenynapig négy 3x3-as jégkorongozónk és egy műkorcsolyázónk szerzett érmet: a kapus Hegedüs Levente első magyarként nyert aranyat téli ifjúsági olimpián, Márton Luca ezüstnek, Ivády Milán és Metzler Regina bronznak örülhetett. Műkorcsolyában a Schermann Reginával jégre lépő Team Vision bronzérmes lett.

A záróceremóniára szerda este 19 órától kerül sor a lausanne-i Vaudoise Arénában.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)