20220528 070 mob kozgyules

Molnár Zoltánt negyedszer is megválasztották az edzőtársaság élére

2023. 11. 06.
Megosztás

A Magyar Sport Házában tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Edzők Társasága noveber 3-án. Molnár Zoltán már a negyedik ciklusát kezdheti meg a MET élén. A sportvezető tagja, tiszteletbeli tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, korábban az ötkarikás szervezet főtitkára is volt.

A MOB Érdem- és Fair Play-díjas sportvezetőt október elején az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) European Olympic Laurel-díjjal tüntette ki. Molnár Zoltán több mint tíz éven keresztül látott el vezetői feladatokat a Magyar Olimpiai Bizottságban. A barcelonai olimpiától kezdve részt vett a magyar csapatiroda munkájában, 1996-ban a Magyar Csapat technikai felelőse, 1997-ben a MOB elnökségének tagja lett. 2001-től a Magyar Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatója, majd 2009-től 2012-ig a szervezet főtitkára. 2000 és 2012 között hét olimpián (télin és nyárin) a Magyar Csapat vezetője volt. 2013 és 2019 között a Budapesti Sportszolgáltató Központ igazgatója, 2006-tól a Magyar Edzők Társaságának alelnöke, majd 2013-tól – negyedik ciklusban – ma is elnöke.

A MET-alelnökök – Kemény Dénes, Mocsai Lajos és Mészáros János, mindhárman MOB-tagok – ugyancsak továbbra is bizalmat kaptak.
Az elnökségbe a hivatalosan külföldön tartózkodó Kelemen Ildikó – a MOB Esélyegyenlőségi Bizottságának tagja – megüresedett helyére a Sport TV riporterét, Fazekas Erzsébetet választották a közgyűlés tagjai. Az elnökség további tagjai: Beliczay Sándor vívó mesteredző; Fazekas Erzsébet, Király István kick-box mesteredző, az Európai Kick-box Szövetség elnöke; Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség igazgatója; Mészáros Lajos kosárlabda mesteredző; Szalma László para-atlétikai mesteredző és Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok, korábbi kajak-kenu szövetségi kapitány. A Felügyelő Bizottság összetétele változatlan maradt; a testületet Rácz Aliz közgazdász vezeti, tagjai Könye Irma sokszoros magyar bajnok atléta, a Bp. Honvéd edzője és Deák Attila, a Magyar Sportlövők Szövetségének igazgatója.

„Az elmúlt ciklusban a MET tovább növelte szakmai elismertségét a magyar sportéletben. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a társaság a korábbi évek egy tagságával szemben négy helyet kapott a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésében” – írja honlapján az edzők társasága.