Montenegrót ünnepli az európai olimpiai család

Montenegrót ünnepli az európai olimpiai család

2022. 09. 22.
Megosztás


A Montenegrói Olimpiai Bizottságot 2007-ben, a guatemalai, 119. kongresszusán fogadta el hivatalosan a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A 15. születésnapot ünnepli a napokban az európai olimpiai család Podrogicában, ahol az alkalmat megragadva sportdiplomáciai találkozóra is sor kerül.

Az eseményen a Magyar Olimpiai Bizottságot Gyulay Zsolt elnök és dr. Bényi Szabolcs, a MOB Budapesti Olimpia Bizottságának vezetője képviseli. A gálavacsorán Montenegró vezető politikusai, sportvezetői, a kontinens térsége nemzeti olimpiai bizottságainak prominensei és az Európai Olimpiai Bizottság vezetői vesznek részt.

A magyar sportvezetők találkoztak többek közt Dusan Simonoviccsal, a vendéglátó ötkarikás szervezet első emberével és Spyros Capralossal, az európai szervezet görög elnökével.

Az ünnepség utáni napon rendezik a közép- és délkelet-európai országok (Central & South – Eastern European NOCs Meeting, CSEENOCs Group) olimpiai bizottságai vezetőinek találkozóját, melyen a sportvezetők az olimpiai mozgalom aktualitásairól tárgyalnak.

(MOB)