Két hétvége, két magyar csúcs - Pjongcsang felé lendületben a magyar gyorskorcsolyázó

Nagy Konrád 1000 méteren is indulhat az olimpián

2017. 12. 11.
Megosztás


Nagy Konrád ugyan nem javított 1000 méteren a gyorskorcsolyázók idénybeli negyedik, Salt Lake Cityben zajló utolsó olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén, de így is kvótás lesz ezen a távon.

A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a debreceni sportolót kizárták a táv B divíziós futamából, azaz a második vonalban. Viszont a múlt héten Calgaryban elért 1:08.78 perces eredménye számításaink szerint a 32 helyre elég lesz ahhoz, hogy induljon februárban a phjongcshangi téli olimpián ezen a távon is. Nagy Konrád korábban 1500 méteren is biztosította helyét az olimpiára.

Ezekben a számokban 36-an vehetnek részt a dél-koreai játékokon: a vk-sorozat két-két novemberi és decemberi versenye alapján a legjobb húsz jut kvótához, míg a maradék 16 helyet a négy viadalon legjobb időeredményeket elérő versenyzők kapják meg. Nagy Konrád a számításaink szerint mindkét távon befért az olimpia 36 fős mezőnyébe.

Az ISU a hét elején hirdeti ki hivatalosan a kvótához jutott versenyzőket.

Nagy Konrád 5000 méteren is próbálkozott, de nem járt sikerrel, ugyanis a B divízió 36 indulója közül 33. lett 6:53.43 perces eredménnyel.

Másiok magyar világkupa-induló Dékány Bence a tömegrajtos versenyben próbálkozott a kvótaszerzésre, de a selejtezőben futamában a 15. helyen végzett, így nem jutott tovobb a csoportjából, nem szerzett olimpiai kvótát.

(MOB, fotó: MOKSZ)