Nagy Konrád országos csúcsa 1000 méteren olimpiai kvótát érhet

Nagy Konrád országos csúcsa 1000 méteren olimpiai kvótát érhet

2017. 12. 03.
Megosztás


Nagy Konrád remekül szerepelt szombaton 1000 méteren a gyorskorcsolyázók idénybeli harmadik olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén, Calgaryban. Idejével felkapaszkodott ezen a távon is az olimpiai indulók 36 fős mezőnyébe.

A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a debreceni sportoló a táv B divíziójában, azaz a második vonalban a 39 nevezett közül 17. lett 1:08.78 perces idejével, amely tíz századdal jobb, mint a tavaly októberi országos csúcsa.

Nagy Konrád az első két vk-fordulót követően ezen a távon negyedik tartalék volt a phjongcshangi kvótákért zajló versenyben, de a "hazai jégen" elért idejével számításaink szerint közel került a dél-koreai játékokhoz. A magyar sportoló többnyire Kanadában készül a helyi válogatottal.

Ebben a számban 36-an indulhatnak a februári téli olimpián: a vk-sorozat két-két novemberi és decemberi versenye alapján a legjobb húsz jut kvótához, míg a maradék 16 helyet a négy viadalon a legjobb időeredményeket elérő versenyzők kapják meg.

Vasárnap a magyar gyorskorcsolyázó kedvenc távján, 1500m-en áll rajthoz.

Dékány Bence, a világkupa másik magyar résztvevője 5000 méteren 6:44.64 perces idejével 34. lett a B divízió, azaz a második vonal 36 fős mezőnyében. Ebben a számban 24-en indulhatnak a jövő februári, phjongcshangi téli olimpián: a vk-sorozat két-két novemberi és decemberi versenye alapján a legjobb 16 jut kvótához, míg a maradék 8 helyet a négy viadalon legjobb időeredményeket elérő versenyzők kapják meg.

A tömegrajtos versenyen az első futamban a 19. helyet szerezte meg, így nem jutott be a vasárnapi fináléba.

(MOB,MTI, fotó: MOKSZ)