Nagy népszerűségnek örvend az Olympic Channel

Nagy népszerűségnek örvend az Olympic Channel

2016. 10. 30.
Megosztás


A riói olimpia záró ünnepségén elindult Olympic Channel – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos tv-csatornája – gyorsan közkedvelt lett, az elmúlt két hónapban 300 millió nézője volt összesen.

Mark Parkman, az Olympic Channel igazgatója az insidethegames.biz-nek elmondta: elkészítették az elmúlt két hónap statisztikáját, ami örömre adott okot. „Fantasztikus sikereket értünk el a közösségi médiában. Eddig arra fókuszáltunk, hogy a tartalmaink minél több helyen megjelenhessenek, most jön a második fázis. Megpróbáljuk az embereket rászoktatni az Olympic Channelre – így Mark Parkman. – Az egyik fő célpontunk a fiatalság. Emellett próbálunk több támogatót bevonni, de nem siettetjük a dolgot.”

A 300 milliós nézettség kumulatív adat, az Olympic Channel összes platformjára (Facebook, YouTube, stb.) értendő. Parkman hozzátette: a nézők 60 százaléka a 34 év alatti korosztályból került ki.

A nézőszám növelése érdekében egyre több nemzetközi szövetséggel köt együttműködési megállapodást az Olympic Channel, hogy világeseményeiket élőben közvetíthessék. Legutóbb a kerékpáros (UCI), a korcsolyázó (ISU), a szánkó (FIL), a softball (WBSC), a karate (WKF) és a sportmászás (IFSC) nemzetközi szövetsége csatlakozott.

(MOB)