Négymilliárdos állami támogatás 2020-ig a teniszszövetségnek

Négymilliárdos állami támogatás 2020-ig a teniszszövetségnek

2013. 12. 06.
Megosztás

A kormány 2020-ig összesen négymilliárd forintos támogatást biztosít a Magyar Tenisz Szövetségnek (MTSZ).

A Nemzeti Edzés Központ adott helyet a csötörtöki sajtótájékoztatónak, melyen a kiemelt állami támogatás volt a téma.

A sportágat alapjaiban megújítani tudó támogatás nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy pár éven belül stabilan felzárkózunk a kontinens élvonalához mind infrastruktúrában, mind eredményességben.

Dr Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára szerint az MTSZ egy nagy lehetőséget kapott ezzel a támogatással, az elvárásoknak azonban meg kell felelni. Az államtitkár elmondta, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni az utánpótlás bázis kiszélesítésére, de a kerekesszékes tenisz és az Iskolatenisz programokra is nagy hangsúlyt kell fektetni.

Az eseményen részt vett Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese is, aki elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a MOB egy koordinációs szerepet tölthet be az MTSZ és az EMMI között és megköszönte a kormánynak, hogy lehetőséget biztosított a tenisznek is a fejlődésre. Bartha kiemelte, hogy nem csak a fiatalokra, de a 17-18-19 évesekre is oda kell figyelni, hogy ne vesszenek el a tehetségek, amire a MOB által foglalkoztatott kiemelt edzőnek kell nagy figyelmet fordítani.

Dr Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke megköszönte a támogatást, majd elmondta, hogy a tervek a folytatásra is készen állnak már.

"Az utóbbi 25-30 évben a tenisz nem nagyon kapott támogatást, ezért köszönöm a szülőknek és a kluboknak azt, amit a játékosokért tettek.
Az egyik fő célunk, hogy a tehetségek ne kallódjanak el, szakmai munkánkkal pedig remélhetőleg több TOP100-as játékost tudunk kinevelni. Sportágunk olyan, hogy nem elég egy kiugró teljesítmény, éveken keresztül kiválóan kell teljesíteni ahhoz, hogy a legjobbak közé kerüljenek játékosaink.
A lehető legtöbb helyre szeretnénk eljutni, melynek alappillére a Play and Stay és az Iskolatenisz program és hangsúlyt tudunk fekteteni a megfelelő edzőképzésre is.
Szintén nagyon fontos, hogy megszűnjön a Budapest-központúság, ezért Győrben, Nyíregyházán, Szegeden, Pécsett és Székesfehérváron is szeretnénk egy hasonló edzésközpontot létrehozni."

(Forrás: mtsztenisz.hu)