MTI 3

Nem sikerült a bravúr a címvédő Franciaország ellen, kiestek a férfi kéziseink

2024. 08. 04.
Megosztás

Hatalmas meccset játszott a házigazda Franciaországgal a férfi kézilabda-válogatottunk, amely a finisre fordulva 19–18-ra még vezetett, de a vége 20–24 lett, így pedig elmaradt a továbbjutás.

Aligha gondolta bárki az olimpia férfi kézilabda-tornájának a kezdete előtt, de így lett: a házigazda és címvédő Franciaországgal ki-ki meccset játszottak a mieink a továbbjutásért.

MTI 6
MTI/Illyés Tibor

A mi esetünkben kevéssé meglepő, hogy nem lett meg korán a negyeddöntő – az Egyiptom ellen elhagyott pontok sokat segíthettek volna… –, a franciákat jobban megdöbbentette, hogy nemcsak a nyitó-, hanem a második fordulóbeli mérkőzésüket is elveszítették, ráadásul öttel és nyolccal, ami még akkor is sokkoló, ha Dánia és Norvégia volt az ellenfél.

Mindezek után Argentínát nyilván lemészárolta a csapat, amely lendületbe jött, és e hangulatában várta a mieinket.

A lendület pedig kitartott, a franciák 6–2-vel nyitottak, majd három-néggyólos előnnyel haladtak félidőig, ami 11–8-nál érkezett el.

Hanem a másodikban a csoda reménye is felcsillant, hiszen 10–14 után sorozatban három találatot szereztünk, majd egy újabb négyes roham keretében a vezetést is átvettük, és 18–16-ra is vezettünk.

MTI 5
MTI/Illyés Tibor

Aztán még 19–18-ra is – többé azonban sosem.

A franciák ugyanis összekapták magukat, főleg a védekezésüket tették rendbe, és az említett 19–18-as állásból klasszismunkával 19–23-at csináltak, a vége pedig 20–24.

Így tehát elismerésre méltóan küzdöttek a fiaink, de csak az ötödik helyen végeztek a csoportban, azaz nem jutottak a negyeddöntőbe.

KÉZILABDA
Férfiak, B-csoport, 5. forduló
Magyarország–Franciaország 20–24 (8–11)

MTI 4
MTI/Illyés Tibor

VÉLEMÉNY

Bánhidi Bence: „Végig meccsben voltunk, amikor a második félidőben vezettünk kettővel, az kulcsmomentum volt, mert emberelőnyben támadtunk, ám nem sikerült belőnünk. Ha sikerül, talán más lett volna… Nagyon sajnálom, mert megtettünk mindent. Ennyi volt ma bennünk, az ötödik meccsen is keményen hajtottunk, végigküzdöttük a hatvan percet. A védekezésünk és kapusteljesítményünk rendben volt, támadásban több volt a hibánk, és a franciák is jól védekeztek és a kapusuk jól védett.”

Sipos Adrián: „Hátul minden rendben volt, de akadtak hullámvölgyek, amikor elöl nem tudtunk gólokat szerezni, főleg nem könnyűeket. Végig nagyot dolgoztunk, ezért is tudtunk visszajönni, de a végére elfogyott az erő vagy a szerencse sajnos. Maga az olimpia óriási élmény, Ugyanakkor a saját tornánk kicsit negatív, hiszen jó meccseket játszottunk, de az eredmények elmaradtak. Büszke vagyok a csapatra, amit tudtunk, kitettük a pályára, a franciák a finisben kicsit pontosabbak voltak.”

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílt a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.