Nem történt változás Schumacher állapotában

Nem történt változás Schumacher állapotában

2014. 01. 02.
Megosztás

Stabilizálódott Michael Schumacher állapota az elmúlt éjszaka során, jelentős változás nem történt – jelentette a média grénoble-i képviselőinek a német menedzsere, Sabine Kehm.

A német ex-versenyző képviselője szerdán 11 óra előtt állt a grénoble-i kórház előtt várakozó sajtómunkatársak elé.

Schumacher állapotáról, kilátásairól:
„Annyit mondhatok, hogy az orvosok egész éjjel megfigyelés alatt tartották Michaelt. Az állapota stabil maradt, már tegnap délután is az volt, ahogy éjjel és ma reggel is. Jelenleg ez jó, de nem jelenti azt, hogy fellélegezhetünk. Az állapota továbbra is kritikusnak mondható. Még túl korai előrejelzéseket mondani arról, hogy mostantól jobb lesz-e. De mindez mára jó hír.”

„Pozitív hír, de előfordulhat, hogy rosszabbodik a helyzet. Most még nem lenne helyes végkövetkeztetéseket levonni, minden nap hozhat változást. Szerintem az orvosok tegnap világosan fogalmaztak: jelenleg óráról órára gondolkodunk. Nagyon figyelmesnek kell lenni, és ők éppen ezt teszik. Annál többet jelenleg nem mondhatok, hogy stabil az állapota, mivel minden más csak spekuláció lenne. Ebbe pedig nem szívesen mennék bele.”

„Természetesen ez a hozzátartozóknak is jó hír, de még egyszer mondom: nem szabad messzemenő következtetéseket levonnunk. A család és a barátok is jól tudják, miként áll a jelenlegi helyzet, az orvosok mindenről tájékoztatják őket. Mint mondtam, hozhattam volna teljesen más híreket is, tehát a mostani jó hír, meglátjuk, hogyan tovább.”

A tervekről:

„Szerintem az orvosok tegnap világosan fogalmaztak arról, mik a terveink és mi a kérésünk. Csak akkor fogunk sajtótájékoztatót tartani, ha valóban komoly újdonságokról tudnak beszámolni az orvosok. Más miatt nincs okunk rá. Nem fogunk minden délelőtt a sajtó elé állni, ezzel ugyanis az orvosokat is csak hátráltatnánk. Mindannyian azon vagyunk, hogy az ők nyugodtan tehessék a dolgukat. Emiatt is van az, hogy ezúttal egyedül én jöttem a sajtó elé. Egyszerűen nincs más, amit elmondhatnánk. De én sem fogok minden reggel helyzetjelentést tenni, legalábbis nem, ha a szituáció nem változik.”

A média érdeklődéséről

„A klinikán dolgozók mindannyian nagyon segítőkészek és igyekeznek kézben tartani a helyzetet. Természetesen a páciensük érdekeit tartják szem előtt – ez mégiscsak egy kórház –, ezért azon fáradoznak, hogy minden a maga megfelelő módján történjen. De természetesen megterhelő az itt dolgozók számára, ahogy a páciensek és a hozzátartozók számára is, ha a kórházat folyamatosan ostromolják. Tudomásom szerint a kórház már azt tervezi, hogy az újságírókat nem engedi a főbejárat elé, mivel már voltak olyan esetek, amikor bizonyos autók nem tudtak zavartalanul bejutni az épületbe. A kórház igyekszik profi módon eljárni, de meg kell mondani, a helyszínen lévő embertömeggel elég nehéz boldogulni.”

A családról:

„A család értelemszerűen meglehetősen rosszul érzi magát. Sokkot kaptak, megdöbbentek, de igyekeznek minden erejükkel támogatni Michaelt, és próbálnak pozitívak maradni, pozitív gondolatokat küldeni felé. Mindig mellette vannak, és próbálják támogatni őt. Arról, hogy külön-külön hogy viselik a helyzetet, nem kívánok beszélni.”

Kehm később hozzátette, a média a szerdai napon már nem számíthat újabb információkra Schumi állapotáról – egészen addig, míg nem történik változás. „Már nincs kedvem állandóan mindenféle találgatásokra reagálni” – fogalmazott Kehm, utalva arra, hogy már a korábbi napokban is arra kérték a média munkatársait, se a családot, se pedig az orvosokat ne zaklassák új információk után érdeklődve.

(Forrás: MTI, telesport.hu)