Nemzetek, zászlovivők

Nemzetek, zászlovivők

2012. 07. 24.
Megosztás

Chris Hoy, Jordan Jovcsev, Stanislas Wawrinka

Chris Hoy pályakerékpáros viszi a brit zászlót

A négyszeres olimpiai bajnok pályakerékpáros, Chris Hoy viszi a brit zászlót a londoni ötkarikás játékok pénteki megnyitóján. Hoynak, akire 542 hazai induló közül esett a választás, ez lesz a negyedik olimpiája.
A szigetországban nagy népszerűségnek örvendő 36 esztendős sportoló közleményében jelezte: ez egy „egyszer az életben alkalom”, nagy megtiszteltetés, hogy hazai olimpián viheti a zászlót. Hoy két számban, keirinben és csapatsprintben védheti meg címét, egyéni sprintben nem, mivel ebben a számban ezúttal nem válogatták be.

Négyszeres világbajnok viszi a bolgár zászlót Londonban

A hatodik olimpiájára készülő Jordan Jovcsev viheti a bolgár zászlót a londoni ötkarikás játékok pénteki megnyitóünnepségén.
A négyszeres világbajnok tornász eddig négy olimpiai érmet szerzett, 2000-ben Sydney-ben talajon és gyűrűn is bronzérmes volt, négy évvel később Athénban gyűrűn ezüst-, talajon pedig ismét bronzérmet szerzett. A 39 éves Jovcsev sportágában egyedül képviseli majd hazáját

Nem Federer viszi a svájci zászlót a londoni megnyitón

A 17-szeres Grand Slam-győztes Federer 2004-ben és 2008-ban is vezette a svájci csapatot az olimpiai megnyitón.
A 17-szeres Grand Slam-győztes teniszező Roger Federer úgy döntött, párospartnerének, Stanislas Wawrinkának adja át a megtisztelő feladatot, hogy vigye a svájci zászlót a londoni olimpia pénteki megnyitóján.
A svájci csapat a 2004-es athéni, valamint a 2008-as pekingi ötkarikás játékon is a világelső Federer vezetésével vonult fel a megnyitón.
"Rendkívül büszke vagyok rá, hogy én vihetem a svájci zászlót" - nyilatkozta a 27 éves Wawrinka, aki négy évvel ezelőtt Federerrel megnyerte a párosok küzdelmét.

(Forrás: MTI)