Szimulacioskolcsey gimnazium 2024 03 20

Nemzetközi szimulációs konferencia a Kölcseyben, Párizs jegyében

2024. 03. 20.
Megosztás

Nemzetközi szimulációs konferenciát és versenyt rendeztek a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, március közepén. Magyarország kilenc francia-magyar kéttannyelvű oktatási intézményéből tíz, egyenként kétfős csapat érkezett, amelyek tagjai a közelgő párizsi olimpia témaköreit dolgozták fel.

A diákoknak 12. alkalommal meghirdetett esemény a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), a svájci és a francia nagykövetség, a magyar pénzügyekért, külügyekért és energiaügyekért felelős minisztériumok, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság partneri együttműködésében valósult meg.

Az ötletgazda és a főszervező a Kölcsey Ferenc Gimnázium francia tagozatának vezetője, Stephane Grandsire volt. A Magyar Olimpiai Bizottság részéről Pignitzky Dorottya, a sportigazgatóság és Bodaki Márk, a nemzetközi osztály munkatársaként vett részt a programon.

Szimulacioskolcsey gimnazium1 2024 03 20

„A Magyar Olimpiai Bizottság örömmel vett részt a projektben és segítette a szervezők előkészítő és lebonyolítási munkáját, továbbá több díjat is felajánlott a versenyre, többek közt a MOB kiadásában megjelent tavalyi sportévkönyvet és a Magyarok az olimpiai játékokon című kiadványt. A rendezvény oktatási és kommunikációs szempontból is nagy sikert aratott, hiszen a hazai és nemzetközi szinten is elterjedt szimulációs technika nagyban hozzájárul a fiatalok vitakészségéhez, segít feldolgozni az összetett témaköröket” – jegyezte meg Pignitzky Dorottya.