Szocsi 2014: Papírforma-győzelem jégtáncban

Nincs magyar olimpiai kvóta jégtáncban

2017. 10. 01.
Megosztás


A Janovszkaja Anna, Lukács Ádám magyar kettős a 12. helyen zárt a jégtáncosok mezőnyében a németországi Oberstdorfban rendezett Nebelhorn Kupán, amely a műkorcsolyázók utolsó kvótaszerző versenye a jövő februári, phjongcshangi téli olimpiára.

A magyar kettősnek a csütörtöki rövidprogramban elért 14. hely után nem volt reális esélye, hogy kijusson a dél-koreai játékokra, mivel ebben a számban öt kettős kaphatott indulási jogot a 18 egységből. A versenyen a brit, a japán, a német, a dél-koreai és a cseh páros szerzett kvótát.

A szombati kűr során a magyar duó két helyet javított, így 12. lett 130,27 ponttal, a kvótához 143,44 pont kellett volna.

"Kiosztották az összes olimpiai kvótát a phjongcshangi olimpiára. Sajnos nekünk most nem jutott babér, de magas pontszámot szereztek jégtáncosaink a kűrben, ami vb kvalifikációs szint felett van bőven. Kavarognak az érzések bennünk, de szombaton legalább jó érzéssel távoztunk a csarnokból.
Annáról és Ádámról nagyon pozitív a kép. Többen külön dicsérték őket. Senki nem értette, hogy miért lettek ennyire lepontozva a rövid programban. Bírónk nem lehetett, de ezúttal az égiek sem voltak velünk. A kűrben azért amit lehetett megadtak a pontozók jégtáncosainknak, a bázis technikai pontjuk magasabb lett, mint a toronymagasan nyerő angoloknak. A komponensekben azonban még mindig látszódott némi zavar a pontozásban.
Egy jó kettősnek is fontos ebben a sportágban, hogy megismerjék és felmérjék őket. Ez megtörtént. Innen lehet továbblépegetni. Sok munka vár még ránk, de remény is van! " - összegezte röviden Engi Klára, a pontozásos szakági sportigazgató.

Az olimpiai kvalifikációs verseny eredményeit itt megtekinthetik.

Phjongcshangban lesz magyar műkorcsolyázó, mivel Tóth Ivett az idei világbajnokságon elért huszadik helyével kvótát szerzett az ország számára.

(MOB)