Női floorball-vb: két forduló, két vereség

Női floorball-vb: két forduló, két vereség

2013. 12. 08.
Megosztás

Szombaton a női floorballválogatott a brnói világeseményen Ausztrália elleni mérkőzéssel rajtolt, s 10–7-es vereséget szenvedett.

Az első harmad az esélyesebb ausztrálok fölényét hozta, 4–0-ra vezettek a zöld-sárga mezes riválisok. A második periódust követően 8–2-re vezettek ellenfeleink, de a záró játékrészben a magyar csapat öt perc alatt öt gólt szerzett, és feljött 8–7-re. Huszti Péter szövetségi kapitány az utolsó percben az egyenlítés reményében lehozta a kapust, de nem jött be a kockázatos lépés, az ausztrálok két gólt is lőttek az üres kapuba.

A csapat vasárnap a nyitányon Dél-Koreát 13–0-ra legyőző Szlovákiával játszott. A mieink ezúttal sajnos nem tudták tartani a lépést, és 11–1-es vereséget szenvedtek északi szomszédainktól.
Arra előzetesen számítani lehetett, hogy a két nemzeti csapat nem képvisel azonos játékerőt, azonban ekkora különbségre senki sem gondolt. A magyar csapat legjobbja a gólszerző Vértesi Nicole volt.

Huszti Péter szövetségi kapitány együttese hétfőn 19 órakor a világbajnoki újonc, Dél-Korea ellen lép pályára.

Eredmények:

Ausztrália - Magyarország 10 - 7 (4-0,4-2,2-5)

Frischmann Flóra, Balla Brigitta (0+1) - Bodócs Emese, Takács Anna, Bajzáth Anikó, Pecsenya Liza (2+1), Kopócsi Pálma, Kovács Réka (1+0), Vértesi Nicole (0+2), Darai Szilvia, Simon Alexandra, Vladár Veronika, Váradi Vivien, Harmat Anna (1+0), Radácsi Brigitta (1+0), Hotz Evelin, Pintye Timea (1+0), Kovács-Acsai Renáta, Huszár Ágnes


Magyarország - Szlovákia 1-11 (1-3,0-6,0-2)

Balla Brigitta, Miklós Rita - Bodócs Emese, Takács Anna, Bajzáth Anikó, Pecsenya Liza, Kopócsi Pálma, Kovács Réka, Vértesi Nicole (1+0), Darai Szilvia, Simon Alexandra, Vladár Veronika, Váradi Vivien, Harmat Anna, Radácsi Brigitta, Hotz Evelin, Pintye Timea, Kovács-Acsai Renáta, Huszár Ágnes

(Forrás: NSO)