Nõi kézilabda olimpiai selejtezõ - Svédország-Magyarország

Női kézilabda olimpiai selejtező - A svédek legyőzésével közel a párizsi kvóta

2024. 04. 12.
Megosztás

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

Nõi kézilabda olimpiai selejtezõ - Svédország-Magyarország

Gyõri-Lukács Viktória (b) és a svéd Emma Lindkvist.

MTI, Czeglédi Zsolt

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttesében a mezőny legjobbjának választott Kuczora Csenge nyolc, míg Klujber Katrin hét, Győri-Lukács Viktória hat gólt szerzett, Böde-Bíró Blanka pedig 11 védéssel járult hozzá a sikerhez. A nap második találkozóján a japán női kézilabda-válogatott az esélyeknek megfelelően könnyedén, 43-16-ra nyert Nagy-Britannia ellen. A vasárnapi zárónapon az ázsiai együttes a házigazda magyar csapattal találkozik 19:15 órakor. A skandinávok ötkarikás kvótája szinte biztos, mivel a britek ellen zárják a tornát. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese párizsi "repülőjegyhez" jut, ha nem kap ki öt vagy annál több góllal attól a Japántól, amelyet a magyar válogatott eddigi 18 egymás elleni mérkőzésükön kivétel nélkül legyőzött.
Az állás: 1. Magyarország 4 pont, 2. Svédország 2, 3. Japán 2, 4. Nagy-Britannia 0. Pontazonosságnál az egymás elleni eredmény rangsorol.