Női vb: Olaszország még hibátlan, újabb magyar győzelem

Női vb: Olaszország még hibátlan, újabb magyar győzelem

2013. 04. 11.
Megosztás

Már hírt adtunk arról, hogy a magyar női jégkorong válogatott a második találkozóján vereséget szenvedett Ausztrália válogatottjától a Division II A csoportjának 2. fordulójában.

A lengyelek nehezen győzték le azt a szlovén válogatott, az olaszok második győzelmükkel egyedül állnak a csoport élén pontveszteség nélkül.
Szerdán szünnap volt.
Magyar idő szerint csütörtök hajnalban az olaszok már a harmadik sikerüket könyvelhették el, így továbbra is vezetik a tabellát.
A nap második találkozóján a magyar válogatott javított a vb mérlegén. A lengyelek elleni találkozón már az első percben Huszák Alexandra volt eredményes. A harmad végén Medgyes Dorottya találatával ismét a lengyel hálóban táncolt a korong.
A második harmadban egy-egy gólt ütött midkét válogatott, így az utolsó 20 percet 3-1-es magyar vezetéssel várták a gárdák.
A befejező harmad jól kezdődőtt a számunkra hiszen Huszák ismét eredményes volt, de innen megállt a magyar csapat gólgyártása. Olyannyira, hogy a lengyelek feljöttek 4-3-ra.
Szerencsére a hajrá ismét a magyar lányoké volt és Kiss Andrea és Gasparics Fanni révén beállították a 6-3-as végeredményt.

Eredmények:
Szlovénia - Lengyelország 2 - 3 ( 0 - 0 , 0 - 0 , 2 - 3 )
Olaszország-Új Zéland 6 - 2 ( 1 - 0 , 3 - 1 , 2 - 1 )

a 3. forduló programja: (magyar idő szerint)

Olaszország-Szlovénia 3 - 1 ( 0 - 0 , 1 - 0 , 2 - 1 )
Magyarország-Lengyelország 6 - 3 ( 2 - 0 , 1 - 1 , 3 - 2 )
Ausztrália-Új Zéland

A csoport állása: 1.Olaszország 9, 2.Magyarország 6, 3.Lengyelország 5, 4.Ausztrália 3, 5.Új Zéland 1, 6.Szlovénia 0