Kiss László: A magyar úszósport Rio felé jó úton halad (videóval)

Nyolcvanegy iskola jelentkezett az országos vívótalálkozóra

2016. 03. 11.
Megosztás

A Magyar Vívó Szövetség a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban nagyszabású iskolai vívótalálkozót rendezett március 11-én. A programra 81 iskola jelentkezett az ország különböző területeiről. A felmérő tudáspróbán mintegy félezer diák vett részt, akik olimpiai bajnokokkal is találkozhattak.

Az Országos Suli Vívótalálkozó mentora Nagy Tímea Sydney és Athén bajnoka volt, a gyerekek örömére megjelent Szilágyi Áron London győztese és a Rióra készülő Márton Anna is.

A MOB-ot Fábián László sportigazgató, Szöul olimpiai bajnok öttusázója - aki '88-ban vívóként is pástra lépett - és Nagy József sportági koordinátor képviselte.

"Ez egy nagyon jó kezdeményezés, sikeres napon vagyunk túl. Rengeteg gyerek vett részt a programban, jó hangulatban oldották meg a feladatokat. Fontos lenne, hogy az iskolai keretek közül az egyesületekbe menjenek a fiatalok, és közülük minél többen mutatkozhassanak be idővel a nemzetközi élvonalban" - hangsúlyozta Fábián László.

Az iskolai vívóprogram 2013 óta működik a MOB által támogatott Kiemelt Sportágfejlesztés (KSF) részeként.

A MOB sportági konzultációján 2014 novemberében Polgár Pál főtitkár beszélt arról, hogy "van, aki tanórai keretek között, van, aki tanórán kívül, a délutáni szakkörön ismerkedik a vívás alapjaival".

(MOB)