Olasz Anna ezüstérmes a hamburgi EK-döntőben

Olasz Anna nyerte a 10 kilométeres nyíltvízi úszást az Universiadén

2017. 08. 27.
Megosztás


A tajpeji Universiadén az úszók utolsó versenynapján rendezték a 10 kilométeres nyíltvízi úszás döntőit, amelyben Olasz Anna 5,7 másodperc előnnyel elsőként ért a célba.

A hatalmas meleg miatt a versenyzők két órával a tervezettnél korábban rajtoltak, többen azonban így sem vállalták az indulást. A magyar idő szerint vasárnap hajnalban (0:15) megrendezett nyíltvízi úszás döntőiben a verseny honlapja szerint először a férfiak rajtoltak. A mezőnyben ott volt a riói olimpikon Papp Márk is, aki végül az 1500m olimpiai bajnoka, az olasz Gregorio Paltrinieritől 5.33 másodperccel lemaradva 2:00:54 idővel a 11. helyen végzett.

A férfi döntőtől 15 másodperccel később rajtolt el a női mezőny két magyar résztvevővel. A 17 főt számláló mezőnyben Olasz Anna 2:04.12 idővel, több mint 5.7 másodperces előnnyel elsőként csapott be a célba. A győztes magyar úszó 8,5 kilométerig a mezőnyben tempózott, akkor azonban ritmust váltott és az élre került, majd előnyét a célig megőrizte.
A verseny másik magyar indulója, Sömenek Onon Katalin az ötödik helyet szerezte meg.

Olasz Anna a magyar küldöttség negyedik aranyérmét szerezte az Universiadén.
Előzőleg az atléták kétszer, a vívók hatszor, az úszók pedig szintén kétszer állhattak dobogóra. Atlétikában Gyűrkés Viktória ezüst-, Kozák Luca bronzérmet szerzett. Kardvívásban Szatmári András és Márton Anna, tőrben pedig Kreiss Fanni győzött, míg párbajtőr egyéniben Bányai Zsombor, csapatban a Bányai, Siklósi Gergely, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor négyes, illetve női kard csapatversenyben a Márton, Mikulik Júlia, Katona Renáta, Záhonyi Petra kvartett lett második. Az úszó Gyurta Gergely 1500 méteres gyorson, Biczó Bence pedig 200 pillangón harmadikként zárt.


(MOB, video: MEFS)